Alexis Sanchez i Igor Tudor

 FEDERICO PESTELLINI/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Federico Pestellini/panoramic/bestimage/profimedia
DRAGULJ MARSEILLEA

Tudor ima čovjeka koji bi ga mogao odvesti do titule: ‘Nisam se ovdje došao sunčati, želim biti prvak!‘

‘Onu blamažu ne mogu zaboraviti. I neću, ni nakon jedne, dvije ili tri pobjede‘, kaže Sanchez
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. ožujak 2023. 06:49

OM se odavno više ne zaustavlja čim se makne malo dalje od Vélodromea. Marseille je u nedjelju upisao svoju osmu uzastopnu gostujuću pobjedu pobjedom kod Reimsa (2:1), najviše zahvaljujući umješnosti dvostrukog strijelca Alexisa Sancheza. Prvo veličanstven slobodni udarac, a zatim pobjedonosni gol "oči u oči" sa suparničkim golmanom. Čileanac izaziva divljenje na sve strane.

"Učinio je ono što lider treba učiniti, čak i u svlačionici to čini", rekao je Igor Tudor nakon utakmice. "Sretni smo što je s nama. Ali prije svega moramo čestitati momčadi, jer kao što sam već rekao, Reims je najbolja momčad u Francuskoj. To je stvarno velika pobjeda."

Alexis Sanchez, koji je stigao prošlog ljeta iz Intera, savršeno se vratio nakon velikog razočaranja u Coupe de France eliminacijom protiv drugoligaša Annecyja (2-2, 6:7) koju je opisao kao "najgori poraz" u svojoj karijeri. On je izrazio "pobunu" na konferenciji za novinare nekoliko dana kasnije.

"Svaki igrač mora biti 200 posto, još više ovdje s navijačima koji te guraju da daš sve od sebe. Nisam ovdje na odmoru, ne želim se sunčati. Tu sam sezonu, mogu ostati ili otići, ali ovdje sam da pobjeđujem i usrećujem ljude."

Nakon sjajne sinoćnje izvedbe jasno je poručio:

"Stvarno želim ostati, ali želim pobjeđivati, nisam ovdje da završim četvrti ili treći, ili čak drugi, samo da bih išao u Ligu prvaka. Želim biti prvak i osvajati naslove! S nedavnom eliminacijom u Kupu još sam više ljut nego bilo koji navijač. Moraš imati taj šampionski duh u sebi. A neuspjeh u tu srijedu, neću zaboraviti ni nakon jedne, dvije ili tri pobjede. U grlu mi je i ja sam ‘vrući‘ od svih zajedno. Cijelu karijeru sam pobjeđivao, tako da o ambicijama koje ćemo imati ovisi gdje ćemo završiti na kraju sezone. Moja budućnost ovisi o svemu tome."

Od eliminacije u Kupu prošlo je 20 dana, ali Sanchez stalno podsjeća na nju. Inače, u ovoj je sezoni u 25 prvenstvenih utakmica zabio 12 golova, a ukupno 16 u sezoni. Sjajan učinak za igrača od 34 godine, koji je došao besplatno, kao "prekrižen" igrač Intera...

Linker
19. travanj 2024 08:01