SYLVAIN THOMAS Afp
BOLAN PORAZ

Tudor kipti od bijesa nakon poraza od novoligaša: ‘Sve je krenulo po zlu, teško je ovo objasniti...‘

Kada mu je napokon krenulo u Ligi prvaka, Tudora je u Francuskoj dočekao hladan tuš
Piše: JL.Objavljeno: 08. listopad 2022. 22:05

Marseille je u subotu doživio prvi ligaški poraz otkad je Igor Tudor zasjeo na klupu momčadi. Pod tribinama njihovog Velodromea novoligaš Ajaccio slavio je s 2:1 i tako prekinuo Marseilleov niz bez ligaškog poraza (7 pobjeda, 2 remija). Dimitri Payet (15) je s bijele točke zabio za vodstvo domaćina, no uslijedio je preokret gostiju pogotkom Moussitija Okoa (25) i autogolom stopera Balerdija (47). Tudor je nakon utakmice žustro reagirao na blijedu predstavu svojih redova.

"Jako sam ljut, igrali smo 15 minuta i nakon toga nas više nije bilo. Krenuli smo s dobrom energijom, a onda je njihov pogodak preokrenuo stvari. Valjda smo mislili da ćemo nakon prvog lako zabiti još dva ili tri. Mogli smo se vratiti i poslije tog izjednačenja, ali sve je krenulo po zlu, što me čini nezadovoljnim", započeo je naš trener, pa nastavio u istom tonu:

"Teško je objasniti zašto nismo bili dobri. Čim smo primili gol više nije postojala naša energija, spustili smo se na nižu razinu".

Prvi ligaški poraz stigao je u trenutku kada se to najmanje očekivalo - protiv posljednje momčadi prvenstva koja je dotad brojala tek četiri boda i izgubila najviše (7) utakmica u Ligue 1.

"Naglasio sam svojim igračima da ne treba podcijeniti protivnika. Još uvijek mi je mučno objasniti stanje momčadi nakon tog primljenog pogotka. Očito smo ostali iznenađeni. Dok smo gubili, uopće nisam osjećao da moji igrači žele tu pobjedu, čak ni pričuvni koje sam uveo. To je problem, jer vijek morate htjeti pobijediti, čak i onda kada igrate loše. Ajaccio je odigrao savršenu utakmicu i zasluženo pobijedio", objasnio je Tudor.

Taman kada mu je krenulo u Ligi prvaka, gdje je upisao prvu, i to uvjerljivu (4:1) pobjedu protiv Sporting Lisabona, u Francuskoj ga je dočekao hladan tuš. No, do uzvrata s Portugalcima (srijeda) zaboravit će ovu neugodnost.

"Utakmica je samo jedna, morate zaboraviti, ići dalje, pripremiti se za sljedeće utakmice i učiti iz njih. Morat ćemo se boriti do kraja, nismo mogli pomisliti da ostanemo neporaženi do kraja sezone. Boli, teško je izgubiti od posljednjeg, ali treba podići glavu", zaključio je hrvatski trener.

Nakon uzvrata s Portugalcima, Marseille dolazi Paris Saint-Germainu na Parku Prinčeva. Parižani trenutno igraju bez golova kod Reimsa, a izvuku li pobjedu, po prvi put u sezoni pobjeći će "Olimpijcima" na pet bodova razlike. U ovom momentu Messi i društvo na vrhovnoj su poziciji s 25 bodova (26 pridodamo li aktualni remi s Reimsom), dok je Marseille drugoplasiran s 23 boda, a u nedjelju ga mogu prestići Lorient (22) i Lens (21)

Linker
10. svibanj 2024 01:35