NICOLAS TUCAT Afp
POSLAO MU JASNU PORUKU

Tudor na pragu pisanja povijesti, a bivši trener upozorava: ‘Ljudi poput njega trebaju paziti...‘

Momčad s Velodromea vodio je 2002. do 2004., a govorio je o atmosferi oko kluba
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 28. siječanj 2023. 11:26

Otkako je preuzeo klupu Marseillea na ljeto, Igor Tudor postepeno raste, a s njime i njegova momčad s juga Francuske. Pobjedom protiv Lorienta (3:1) u prošlome kolu izjednačio je najdulji pobjednički niz u klupskoj povijesti, a već u subotu ga može srušiti ako protiv Monaca ubilježi devetu uzastopnu pobjedu.

Njegov rad doživljava sve veće pohvale francuskih medija, a posljednji koji se također naklonio Tudoru bivši je trener Marseillea Alain Perrin, koji je na Velodromeu djelovao od 2002. do 2004. godine. U razgovoru za L‘Equipe osvrnuo se na ono što je hrvatski trener prolazio u prvih šest mjeseci svog mandata.

- Vjerujte mi, dečki u svlačionici znali su da im dolazi strog trener, jednostavno je došao na takvom glasu. Odmah je i pokazao da će biti direktniji od njegova prethodnika Jorgea Sampaolija - rekao je Perrin pa se nakon toga i sam prisjetio trenutaka koje je proživljavao kao trener, obzirom da ga kao i Tudora krasi odlika autoritativnog trenera.

- Netko poput mene ili Igora (Tudora) uvijek će imati i teške trenutke. Svakog dana trudiš se stvoriti vezu s igračima. Ako vide da s tobom napreduju, da pobjeđuju, bit će uz tebe. U suprotnom, crno ti se piše.

- Stoga treba paziti, Marseille je klub velikog publiciteta i kao glavni trener nekada treba biti oprezan u izjavama za medije - zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 11:15