LOIC VENANCE Afp
PROGOVORIO I O SEBI

Tudor oduševljen svojim igračem: ‘Dolazi u teretanu satima prije ostalih, podsjeća me na stare dane‘

‘Mirniji sam nego što sam bio prije deset godina. Imam energije, ali pokušavam ostati priseban‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. ožujak 2023. 18:33

Nakon uvjerljivog prvenstvenog poraza od PSG-a nakon kojeg su se našli na osam bodova minusa za liderom prvenstva, a onda i šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Kupa od drugoligaša Annecyja, Tudorov Marseille pokušava se vratiti u rutinu. U prošlom kolu prekinuli su seriju loših rezultata trijumfom kod Rennesa, a izlazak iz rezultatske krize žele potvrditi protiv Strasbourga. U najavi utakmice Igor Tudor govorio je i o sebi.

- Mirniji sam nego što sam bio prije deset godina. Imam energije, ali pokušavam ostati priseban kako bih shvatio što mogu napraviti da stvorim razliku. Potrebno je prilagoditi se suparniku - kazao je Tudor.

Posebno je pohvalio Alexisa Sancheza.

- Trener želi snažne igrače, a on je jedan od njih, on je primjer. Dolazi u teretanu tri sata prije ostalih. Uvijek želi pobijediti. Podsjeća me na nogomet iz starih dana - prokomentirao je Čileanca.

Francuske medije zanimalo je zašto istovremeno ne koristi Sancheza i Vitinhu. Portugalac je, naime, ove zime stigao iz Brage u transferu teškom 32 milijuna eura, no zasad ima sporednu ulogu i skromnu minutažu.

- Samo je jedan razlog, a taj je da tražim rješenje kojim mislim da ćemo najlakše pobijediti. To je moja odluka, što znači da je najbolja i da sam u pravu. Možda bismo pobjeđivali i da su obojica igrala, možda bi bilo lakše. A možda ne bi. Puno je elemenata o kojima razmišljam. Svakodnevno razmišljam o tome koje je rješenje najbolje kako bismo pobjeđivali. Mjesecima o tome razmišljam. Gledam igrače na treningu, pratim njihov svakodnevni napredak te potrebe momčadi. Ponekad donesem dobru odluku, a ponekad pogrešnu - dodao je Tudor.

Linker
23. travanj 2024 19:10