NICOLAS TUCAT/Afp
POGLEDAJTE VIDEO

Tudor: ‘To nije crveni karton. Bio sam igrač, znam što znači dodir, a što guranje, to zna i svaki dobar sudac‘

Leonardo Balerdi već u 29. minuti zaradio je crveni karton, hrvatski stručnjak misli da je oštećen
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. ožujak 2023. 00:07

Marseille Igora Tudora prosuo je pobjedu u 88. i 89. minuti. Možda i ‘prokockao‘ prvenstvo u, dakle, nešto više od jedne minute, premda njegovi igrači i dalje vjeruju u čudo. Nakon 2:2 remija sa Strasbourgom na Velodromeu, Marseille broji 10 bodova manje od lidera Paris Saint-Germaina.

‘Nije se smjelo dogoditi‘

Već u 29. minuti Tudor je ostao s igračem manje jer Leonardo Balerdi zaradio je direktno isključenje, a naš trener mišljenja je da se radi o pogrešnoj odluci glavnog suca koja je, kaže, presudila meč.

ISKLJUČENJE BALERDIJA POGLEDAJTE OVDJE

- Tužno je kada izgubite nakon dva pogotka prednosti. Crveni karton bio je presudan. Po mom mišljenju, nije se trebao dogoditi i sudac je pogriješio. To je najupečatljivija epizoda ovog ogleda, nakon isključenja sve je bilo znatno teže - započeo je Tudor, pa je kao argument priložio igračko iskustvo:

- Kao igrač, znam razlik između običnog dodira i guranja. Ovdje se radilo o dodiru, a sudac to nije uspio primijetiti, to je nešto što se nije smjelo dogoditi. Dobar sudac trebao bi vidjeti razliku, ali to nije bio slučaj - objasnio je.

image

Slavlje Marseillea nakon pogotka za 2:0

CHRISTOPHE SIMON/Afp

Na pitanje je li sezona završena budući da PSG djeluje nedostižno, kazao je, očekivano, da je prerano iznositi zaključke.

- Ostalo je još mnogo utakmica, bit će to borba do kraja. Usredotočit ćemo se na budućnost - kratko je kazao.

Sličnu poruku nakon utakmice poslao je i veznjak njegove momčadi Jordan Veretout:

- Ne smijemo odustati, još uvijek smo na drugom mjestu. Bit će teško, ali moramo se vratiti na posao - poručio je.

Isključenje Balerdija nije bila jedina nesreća za Tudora. Lijevi bek Sead Kolašinac šepajući je napustio travnjak u 60. minuti i, sudeći po aktualnim napisima iz Francuske, upitno je hoće li se brzo oporaviti.

image

Razočarana lica Tudorovih igrača

CHRISTOPHE SIMON/Afp

Stoga, vjerojatno je da Marseille u idući izazov ulazi s dva od tri rezervna braniča, a oni nisu najsretniji odabir. Samuel Gigot nije dugo igrao zbog ozljede, a Eric Bailly stagnirao je ususret suspenziji od čak sedam utakmica.

Poruke navijača

Vrijedi izdvojiti dvije zanimljive slike s tribina. Prva je sjajna koreografija navijača Marseillea s porukom "Svi ujedinjeni pod istim bojama", a referira se na dan žena koji smo obilježili prije pet dana, piše RMC Sport.

No, slijedila je i neugodna poruka za Tudora. Navijači, čini se, još uvijek nisu oprostili ispadanje iz grupne faze Lige prvaka, a niti onu u četvrtini finala Kupa Francuske protiv drugoligaša Annencyja.

"Tiho upravljanje, odbijanje komunikacije, profesionalne pogreške u Ligi prvaka i Kupu... Trebamo li se zadovoljiti jednom titulom u 30 godina?", napis je s velikog transparenta na tribinama Velodromea.

Navijači su se nadali da bi Marseille, ako ništa drugo, mogao osvojiti barem Kup, jer prethodno je Tudor izbacio Stade Rennes i Paris Saint-Germain. Ipak, slijedio je debakl i čini se da raste nervoza u okružju Velodromea, a sve do prije koji tjedan pričalo se i o tituli prvenstva jer Marseille je bio na samo četiri boda od PSG-a.

Tijekom sezone govorilo se o senzacionalnim uspjesima našeg trenera, oborio je nekoliko klupskih rekorda u vidu osvojenih bodova, no sada se priča naglo okrenula, a prosuta sigurno će pojačati kritike. Hoće li Tudor postati žrtva vlastitog uspjeha?

Linker
22. travanj 2024 11:33