Tudor ima dosta problema u Marseilleu

 Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia
NIJE BIO STARTER

Tudor u novom problemu - je li najveća zvijezda kluba počela pobunu protiv hrvatskog trenera?

Hrvatski trener od početka svojeg mandata u Marseilleu ima velikih problema.
Piše: SNObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 15:01

Nije lako Igoru Tudoru u Marseilleu. Francuski klub je pod velikom pažnjom tamošnje javnosti koja prati svaki korak na Velodromu, a hrvatskom treneru nije dobra došla pobuna igrača čak i prije početka prvenstva.

Puno se pisalo o tome kako je dio igrača nezadovoljan vrstom rukom koju Tudor ima na treninzima, ali i utakmicama te su tražili razgovor s predsjednikom kluba. Nakon tog razgovora situacija se malo smirila, ali čini se kako bi sve opet moglo buknuti i to na relaciji između Tudora i Dimitrija Payeta. Naime, najveća zvijezda kluba nije bila u prvoj postavi u niti jednoj od prve dvije utakmice sezone, a francuski RMC tvrdi kako bi to mogao biti problem.

"Tudorova odluka o posjedanju Payeta na klupu vrijeđa klupskog kapetana pa se stvarno možemo pitati postoji li slučaj Dimitrija Payeta u Marseillesu", pita se RMC koji je ipak stao na stranu hrvatskog trenera.

"Smatramo da je Payet trebao biti na klupi u ovim utakmicama. To je logičan izbor jer Tudor smatra da on nije dovoljno fizički spreman. U očima hrvatskog trenera fizička sprema je iznimno važna, Tudor od igrača traži puno trke i brzine pa to obećava ovaj iznenađujući status Payeta. Ova odluka ni na koji način nije povezana s napetostima uoči sezone između trenera i igrača."

Francuski medij smatra kako je Tudor ovim potezom poslao važnu poruku cijeloj momčadi.

"Dvije su stvari ključne u Marseilleu ove sezone - strogost i čvrstina. Ostavljanje Payeta na klupi je poruka svima da ne postoji igrač koji zaslužuje poseban tretman. Svi su jednaki. Ipak, činjenica da je Payet odbio kapetansku vrpcu kad je ušao u igru može biti različito tumačena. Neki to vide kao mali znak pobune protiv Tudora, a neki kažu da on vrpcu želi samo ako ga se smatra glavnim igračem. A možda ga malo nervira što nije starter", zaključuje RMC.

Linker
20. travanj 2024 15:15