NICOLAS TUCAT Afp
FRANCUSKI ŠAMPIONAT

Tudorov Marseille preokrenuo protiv ‘‘fenjeraša‘‘ i zadržao korak za drugoplasiranim Lensom

OM sada ima 73 boda, dva manje od Lensa, dok je u vodstvu PSG sa 81 bodom
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2023. 22:52

U posljednjem susretu 35. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Angers sa 3:1 približivši se drugoplasiranom Lensu na dva boda zaostatka.

"Fenjeraš" Le Championnata je poveo u 28. minuti golom Abdallaha Sima, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Alexis Sanchez.

U nastavku susreta momčad Igora Tudora je zabila još dva gola za veliki preokret i pobjedu. Strijelci su bili Dimitri Payet u 48. minuti, te Jordan Veretout iz kaznenog udarca u 77. minuti.

OM sada ima 73 boda, dva manje od Lensa, dok je u vodstvu PSG sa 81 bodom.

U derbiju kola Monaco i Lille su odigrali bez golova. Bila je to utakmica u kojoj su oba sastava trebala pobjedu, no vidjeli smo slabu i opreznu utakmicu.

image
NICOLAS TUCAT Afp

Bez golova je završio i ogled između Toulousea i Nantesa. Toulouse je time ostao na 13. mjestu, dok je Nantes na 17. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja.

U ranije odigranom susretu Rennes je pobijedio Troyes sa 4-0. Golove za domaćine zabili su Arthur Theate (15), Benjamin Bourigeaud (66) i Karl Toko Ekambi (71, 74).

Za Rennes je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

U prvom nedjeljnom susretu Clermont je pred svojim navijačima pobijedio Lyon sa 2-1.

Time je Clermont nastavio s pozitivnim ligaškim nizom, u posljednjih sedam utakmica je upisao šest pobjeda i jedan remi. Isto tako, Clermont se podignuo na ljestvici, došao je na osmo mjesto, odmah iza nedjeljnog suparnika Lyona.

Lyon je poveo golom Lacazettea koji je odlično reagirao u 22. minuti, no gosti su se kratko veselili, a samo tri minute kasnije Kyei je pogodio s bijele točke za 1-1.

Grejohn Kyei je bio domaći junak jer je u 65. minuti postigao još jedan, ovaj put pobjednički pogodak za 2-1.

Gosti su mogli uzeti barem bod u ovom susretu, ali je u 96. minuti traljavo jedanaesterac izveo Lacazette te je njegov udarac obranio domaći vratar Diaw i time sačuvao Clermontu pobjedu.

Hrvatski stoper Dejan Lovren počeo je utakmicu za Lyon, ali je igru napustio u 44. minuti zbog ozljede lijevog koljena.

Na ljestvici vodi PSG sa 81 bodom ispred Lensa koji ima 75 i Marseillea sa 73 boda.

Monaco je četvrti sa 65 bodova, Lille ima 60, a Rennes 59 bodova.

Linker
16. travanj 2024 21:24