PASCAL GUYOT Afp
NESTAŠNI PORTUGALAC

Tudorova zvijezda podivljala i zaradila crveni karton, Hrvat jasno poručio: ‘Poludio je, bit će kažnjen‘

Otkako je došao na posudbu iz Arsenala, branič je već postigao pet pogodaka u 16 nastupa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 11:32

Nuno Tavares (22) je kako prenosi britanski Daily Mail bio na razgovoru sa upravom Marseillea kako bi se dogovorio oko kazne za njegovo isključenje tijekom 2:1 pobjede protiv Montpelliera u 17. kolu francuskog šampionata.

Portugalac koji je u klubu s juga Francuske na posudbi iz Arsenala, doveo je Marseille u vodstvo u 47. minuti utakmice, ali je sve dobro na susretu uprskao u 87. minuti kad je nakon naguravanja s protivničkim braničem Christopherom Jullienom, zaradio crveni karton te tako ostavio svoju momčad s 10 igrača na terenu.

image
PASCAL GUYOT Afp

Montpellier je tu prednosti i iskoristio te preko Teji Savaniera došli na gol zaostatka u 91. minuti iz udarca s bijele točke, ali je Marseille izdržao i osvojio tri boda u nervoznoj završnici utakmice.

Nakon susreta, hrvatski strateg na klupi Marseillea Igor Tudor kritizirao je 22-godišnjaka zbog njegovih postupaka, ‘‘Poludio je i dobit će dobru novčanu kaznu.‘ No dok su novčane kazne u francuskom nogometu nezakonite, RMC Sport izvještava da su u upravi Marseillea pronašli alternativni način da kazne svog igrača koji će morati čitavu momčad počastiti večerom i donirati novce za dobrotvornu udrugu kluba.

image
NICOLAS TUCAT Afp

Otkako je došao iz Londona, ovaj lijevi branič igra u životnoj formi u Francuskoj, zabio je pet puta u 16 nastupa za Marseille u prvenstvu te je startao u svim utakmicama grupne faze Lige prvaka. Ipak, njegov disciplinski rekord nije baš nešto čime se može pohvaliti jer je do sada sakupio četiri žuta kartona i jedan crveni.

Linker
18. travanj 2024 23:26