CHARLY TRIBALLEAU Afp
PALA JE KRITIKA

Tudorovom klubu to se nije dogodilo 75 godina, Hrvata prozvao njegov igrač: ‘Meni je to neobjašnjivo‘

Gorčina i nezadovoljstvo u svlačionici Marseillea nakon ispuštene prednosti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. ožujak 2023. 13:20

Nakon remija Marseillea i RC Strasbourga (2:2), ni Igor Tudor nije pošteđen kritika. Njegovi taktički izbori na kraju utakmice dovedeni su u pitanje. Nakon briljantne pobjede u Rennesu prošlog vikenda, činilo se da će OM izboriti drugu uzastopnu pobjedu u nedjelju navečer protiv RC Strasbourga. Usprkos tome što je od 10. minute imao igrača manje Marseille je vodio 2:0 sve do same završnice utakmice, kada su gosti zabili dva gola. Preciznije, Marseille je imao 2:0 sve do 88. minute. Prvi je to put da je Marseille prosuo pobjedu u situaciji kada je vodio 2:0 u Ligue 1 u toj fazi utakmice nakon punih 75 godina.

Gorak je to remi za OM. Osjećaj ljutnje i frustracije vladao je i u svlačionici, a Tudor je jasno rekao da je sudac odlučio utakmicu kad je nepotrebno isključio igrača Marseillea. Međutim, neki kritiziraju i Tudorovo vođenje utakmice, a neizravno ga je prozvao i jedan njegov igrač.

Tudor je kod vodstva 2:0 odlučio "zatvoriti" utakmicu ulaskom Erica Baillyja i Mattéa Guendouzija, koji su zamijenili Ruslana Malinovskog i Alexisa Sancheza. Cilj mu je naravno bio osnažiti obranu. Treba reći da su gosti s igračem više dominirali i da su propustili četiri velike šanse na utakmici.

Nažalost, Tudorovi taktički izbori nisu uspjeli pomoći Marseilleu, koji je na samom kraju utakmice primio dva gola. Tudor je spomenute promjene napravio u 81. minuti, a dva gola primio je u 87. i 88. Tudorova taktička promjena čini se baš i nije bila po ukusu desnog beka Jonathana Claussa. Koji doduše nije izravno prozvao Tudora, ali ga se na neki način dotaknuo.

"Ponekad je najbolje braniti se tako da napadaš, a mislim da smo mi samo čekali njih. Nije nam uspjelo... Šteta samo što smo zapeli na kraju. Postoje stvari koje su ponekad neobjašnjive, a eto, ta dva primljena gola na kraju su jednostavno neobjašnjiva."

Je li pošteno napadati Tudora u utakmici u kojoj je s igračem manje njegova momčad zabila dva gola? Nije li logično na kraju pokušati "zatvoriti" utakmicu, jer su mu igrači bili umorni nakon što su 70 minuta morali dodatnim trčanjem nadoknaditi igrača manje?

OM je drugi na ljestvici, ima dva boda više od Lensa (3.). U nedjelju slijedi teško gostovanje u Reimsu...

Linker
26. travanj 2024 05:29