Lille - Rijeka 

 MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
PORAZ UPALIO ALARME

Uzbuna uoči bitke na Rujevici, ljutiti predsjednik ‘oprao‘ igrače: ‘Ovo je šamar u lice i strogo upozorenje!‘

‘Nisam vidio nijednu vrijednost naše ekipe, ni borbu, ni žestinu‘, poručuje prvi čovjek kluba
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 13:27

Uoči dolaska na Rujevicu u vidu uzvratne utakmice playoff kvalifikacija Konferencijske lige protiv Rijeke, u hodnicima Lillea odzvanja zvono za uzbunu. Riječki protivnik ostao je šokiran u nedjeljnom ogledu trećeg kola Ligue 1 protiv Lorienta (1:4), koji je u potpunosti ugušio igru francuskog velikana samo četiri dana prije dolaska na Kvarner, stoga je predsjednik kluba Olivier Letang ljutito "oprao" izabranike Paula Fonsece.

- Doživjeli smo potop! Mislim da bismo trebali samo šutjeti i protumačiti Lorient kao strogo upozorenje uoči susreta s Rijekom. Ovaj poraz nam je stigao poput šamara u lice, nisam vidio nijednu vrijednost naše ekipe, borbu, žestinu... Šutjeti i zatvoriti se, to je naš zadatak, a onda početi pobjeđivati utakmice - govorio je Letang na preskonferenciji nakon što je Lille ostao na četiri boda, odnosno 10. mjestu francuske ljestvice.

image

Nogometaši Lillea doživjeli su težak poraz na gostovanju kod Lorienta

Icon Sport/ddp Usa/profimedia

Letang je istaknuo i da se momčad ne pridržava dogovorenih naredbi portugalskog trenera.

- Upozoravali smo, ponavljali, kapetan je prije utakmice ponovno rekao "pazite na početak, napast će nas". I onda u deset minuta primimo dva gola. Što da kažem? Možemo napraviti sve teorije svijeta, ali ako se tako loše postavimo znajući da nas čeka presing, onda je poraz jedini logičan scenarij.

U sličnom tonu govorio je i trener Fonseca.

- Poklonili smo dva gola suparnicima u 10 minuta, Lorient je igrao kako je htio. Očigledno imamo problema u obrani, nedostaju nam agresivnost i intenzitet. Nije to bila dobra predstava, zakomplicirali smo si situaciju - zaključio je Portugalac.

Spomenimo i da je Lille u razdoblju između dvomeča s Rijekom potpisao i novo pojačanje. Nabil Bentaleb, bivši Tottenhama i Schalkea (...), u ponedjeljak je obogatio Fonsecin roster stigavši iz Angersa u transferu vrijednom 4,5 milijuna eura. Francuski mediji pišu da bi veznjak mogao konkurirati za ogled na Rujevici.

Linker
17. svibanj 2024 04:49