LOIC VENANCE Afp
‘MAJERstralna partija‘

Vatreni je oduševio sve: ‘Radio sam to i prije, slijedi najveći izazov. Prošla utakmica? Glupost...‘

Hrvatski reprezentativac u nedjelju je odigrao jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 31. listopad 2022. 14:01

U Rennesovom 3:0 slavlju nad Montpellierom hrvatski reprezentativac Lovro Majer oduševio je prikazanim. Svoju izvrsnu partiju najavio je asistencijom Terrijeru 15. minuti. Brzopotezan, rastrčan, kreativan, pravovremen - ‘Vatreni‘ veznjak izgledao je kao u svojim najboljim izdanjima. Primijetili su to i francuski kritičari, pa su u tamošnjim medijima osvanuli naslovi poput ‘Majerstralna demonstracija sile‘ s portala Ouest France.

Jasno je kome Francuzi pridodaju najviše zasluga za uvjerljivu pobjedu kojom su crno-crveni režirali proboj na ugodno treće mjesto Ligue 1, potvrđeno Lorientovim porazom (1:2) u susretu s Nicom. Analitičari su zaključili da je ovo bila najbolja Majerova partija u dosadašnjem dijelu sezone, a Hrvat gladan povratka u top formu, koji se polako ali sigurno obistinjuje, djelomično se složio.

"Ne znam, imao sam mnogo dobrih mečeva, ne razmišljam puno o tome. I prije sam radio slične stvari, ali da, može se reći da mi je ovo jedan od najboljih mečeva sezone", zaključio je Majer u razgovoru s novinarima poslije utakmice, pa nastavio svoju analizu:

"Odigrali smo još jednu jako dobru utakmicu i zasluženo slavili. Svi možemo biti sretni i moramo nastaviti ovako, želimo dokazati da svaki ogled može ovako izgledati. Zadovoljan sam sa svojim timom, mislim da rastem i da mogu biti svoj, učinit ću sve što mogu da tako i nastavim."

image

Lovro Majer protiv Montpelliera je odigrao cijeli susret

OZAN KOSE Afp

Da, učinit će sve što može da se trend porasta njegove forme nastavi, a ima i poseban razlog zašto. Veliki turnir je ‘na vratima‘.

"Fokusiran sam na klub, ali normalno da razmišljam i o Svjetskom prvenstvu. Za mene je to najveći turnir u karijeri igrača", kazao je naš playmaker.

Novinari su se prisjetili situacije od neki dan, kada je Majer ostao ‘zakinut‘ za spektakularan pogodak protiv Fenerbahčea u Europskoj ligi zbog ranijeg zaleđa svog suigrača.

"Bio sam jako uzrujan, moraš biti kada zabiješ takav gol. Ako pogledate video snimke ili fotografije, ne možete vidjeti zaleđe. To je glupo, mislim da ne možemo vidjeti ima li zaleđa ili ne", dao je svoj sud nesuđeni strijelac petog kola Europske lige.

Za kraj su ga pitali kako se osjeća u različitim formacijama, s obzirom na to da trener Bruno Genesio voli primjenjivati 4-4-2 i 4-3-3.

"Već sam vam rekao da je to za mene isto. Želim igrati kako kažu trener i osoblje, već sam igrao u različitim postavama i mislim da sam dokazao da se mogu snaći u raznim sustavima igre. Osjećam se jako dobro u oba scenarija", završio je Majer.

S pobjedonosnim pogotkom u prošlom kolu protiv Angersa (2:1) i izvanrednom partijom u idućem, odnosno nedjeljnom ogledu, te uz solidnu prezentaciju protiv Fenerbahčea u četvrtak, Majer pokazuje da bi se brzo mogao vratiti u startnu postavu Rennesa. To je ono što Zlatko Dalić želi vidjeti.

Linker
17. travanj 2024 18:48