CHRISTOPHE SIMON Afp
DRUGAČIJA VREMENA

Velika zabrinutost šefova PSG-a! Staro pravilo davno ne vrijedi, a novom ‘režimu‘ priklonio se i Mbappe

Prema napisima u francuskim medijima u redovima PSG-a vlada velika zabrinutost
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2021. 17:07

Ne odnosi se to na igrače, već na upravu koja je zabrinuta jer je francuski jezik sve manje u uporabi u svlačionici pariškog sastava.

Nekad je u redovima PSG-a vladalo pravilo da svi igrači moraju znati pričati francuski jezik, ali ono već dugo nije na snazi.

Trener Mauricio Pochettino uglavnom s igračima komunicira na španjolskom ili engleskom jeziku, a čak se i Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda kluba i francuski reprezentativac, trudi govoriti španjolski ili engleski.

Neymar, Angel Di Maria i Keylor Navas navodno nikad ne govore francuskim jezikom u svlačionici iako ga razumiju, dok ovopridošli igrači poput Lionela Messija i Nuna Mendesa ne razumiju francuski.

Sve to zabrinjava upravu PSG-a koja ne zna kako riješiti spomenuti problem.

Od istaknutijih igrača dvojica su Talijani, Marco Verratti i Gianluigi Donnarumma, trojica Španjolci, Sergio Ramos, Juan Bernat, Ander Herrera, četvorica Argentinci, Di Maria, Messi, Paredes i Icardi, trojica Brazilci - Marquinhos, Neymar i Rafinha, dok su od Nijemaca tu Julian Draxler i Thilo Kehrer.

Osim Mbappea u PSG-ovoj svlačionici od istaknutijih domaćih su igrača još Presnel Kimpembe i Layvin Kurzawa, kao i mladići poput Colina Dagbe, Erica Juniora Dine Ebimbea, Ismaela Gharbija, Edouarda MichutaNathana Bitumazale i Alexandrea letelliera.

Linker
03. svibanj 2024 00:06