Dejan Lovren

 Baptiste Autissier/panoramic/profimedia
PROPADAJU VELIKOM BRZINOM

Velikan tone, a Hrvat grmi: ‘Ovo je najgora momčad u kojoj sam igrao, rekli smo si puno toga nakon utakmice‘

‘Moramo se zapitati prava pitanja jer ovako ne ide‘, poručio je hrvatski nogometaš
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2023. 17:30

Lyon tone sve dublje, a svjetlo na kraju tunela više nitko ne vidi. Nakon samo jedne pobjede nakon 14. odigranih kola klub koji je još prije tri sezone igrao polufinale Lige prvaka zakucan je za dno Ligue 1 sa svega sedam osvojenih bodova. Mjesto koje osigurava opstanak trenutno im bježi šest bodova. Stigli su potrošiti već dva trenera, Laurenta Blanca i Fabija Grossa koji je trajao svega sedam utakmica, a ni Pierre Sage koji je privremeno preuzeo klupu nije pomaknuo stvari s mrtve točke. Naprotiv, momčad je doživjela nova dva teška poraza.

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren situaciju u kojoj se nalazi momčad prokomentirao je bez dlake na jeziku. Kazao je kako u slabijoj momčadi Lyona nije igrao.

- Ovo je najgora momčad Lyona u kojoj sam igrao. Moramo se zapitati prava pitanja jer ovako ne ide. Rekli smo jedni drugima puno toga nakon ovog poraza, ali neću vam otkriti što - kazao je Lovren nakon poraza od Marseillea (3:0).

Inače, povijest ne daje skoro pa nikakve šanse Lyonu da će izbjeći drugu ligu. Od Drugog svjetskog rata do danas 14 momčadi je u ovoj fazi prvenstva imalo 7 bodova i sve su redom ispale u niži rang.

Linker
10. svibanj 2024 07:15