JOE KLAMAR Afp
INTERVJU ZA SN

Veliki peh Lovre Majera: ‘Kako mi je sad žao što nisam igrao! Tu je sve brže, no Dinamo bi bio pri vrhu‘

Zbog polurupture gluteusa odigrao je dosad tek osam minuta u dresu novog kluba...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. listopad 2021. 20:31

Lovro Majer jučer nije bio u rosteru Rennesa u prvenstvenom ogledu protiv planetarno moćnog PSG-a, a njegov klub senzacionalno je pobijedio društvo u kojem su igrali Messi, Neymar i Mbappe.... Bio je to prvi poraz PSG-a. Nitko nije mogao pretpostaviti da će Rennes, klub koji je još jučer bio u donjem dijelu ljestvice, autorizirati takvu senzaciju.

- Rezultat i naša pobjeda su čudesni! Ali, Rennes je sposoban za takve rezultate jer smo kvalitetni. Mi smo momčad s puno ambicija, kao i cijeli klub. Vjerujte, nama nije bilo toliko senzacionalno što smo pobijedili PSG. Naravno, velika je stvar dobiti pariški klub, ali naša momčad će sigurno u budućnosti raditi velike stvari - kazao nam je Majer.

Vraćam se nakon stanke

Nije mogao pokazati svoje umijeće protiv velikih zvijezda pariškog kluba, koji su posrnuli na stadionu Roazhon Park. Majer je ozlijeđen, od dolaska u Francusku odigrao je tek osam minuta, protiv Angersa. Onda ga je zahvatio jedan udarac na treningu i eto neugode, stanke...

- Kako mi je sad žao što nisam igrao... Ali, ozlijeđen sam. Radi se o polurupturi gluteusa. Stanka se odužila, bilo je ozbiljnije nego što sam mislio u prvom trenutku. Predviđanja su da ću se vratiti nakon ove reprezentativne stanke - kazao nam je Majer

Baš je Lovro imao peh. Kad je došao u Rennes, kad je dobio reprezentativni poziv Zlatka Dalića, dogodila se ozljeda zbog koje nije igrao za klub od 29. kolovoza, od te već spomenute utakmice s Angersom.

- A što se može.. Tako se dogodilo. U nogometu se događaju ozljede. No, sve će biti dobro, kažem, vraćam se nakon ove stanke, vjerujem da ću vrlo brzo opet biti u pravoj formi, igrati utakmice...

Paze li u novom klubu na njega, ima li u vrijeme dok je ozlijeđen sve što mu je potrebno za oporavak?

- Ma, sve je ovdje super. Rennes je klub na iznimno visokoj razini, sve je perfektno, ništa mi ne nedostaje, imam sve što treba.
Zbog ozljede je morao propustiti i ovo hrvatsko reprezentativno okupljanje za utakmice s Ciprom i Slovačkom...

- Da, nažalost... Ali držim da ćemo u ove dvije utakmice s Cipranima i Slovacima biti dobri, te da ćemo uzeti svih šest bodova i maksimalno se približiti Svjetskom prvenstvu u Kataru. Kvalitetni smo, igramo dobro, to smo pokazali u posljednjem ciklusu u kojem smo uzeli sedam bodova i nismo primili niti jedan pogodak. Sad želimo nastaviti pobjednički niz.

Za posljednju utakmicu svjetskih kvalifikacija protiv Rusije na Poljudu, Majer bi trebao biti spreman i u pravoj formi, igra se 14. studenog, to je za više od mjesec dana.

- Vjerujem da ću do tada biti maksimalno spreman, da ću imati utakmica u nogama, te biti u formi.
Iako je odigrao samo tih osam minuta u Ligue 1, Lovro je mogao vidjeti kakav se nogomet igra na francuskim travnjacima.

Kakve su mu impresije, kolika je razlika od onoga što je do sada igrao u Dinamu, u HNL?

- Postoje neke bitne razlike. Ovdje se igra brži nogomet, a posebno bih istaknuo taktičku komponentu. Jako, baš jako se radi na taktici. Svaki igrač na svakom treningu i utakmici zna što radi, nema odskakanja od taktičkih zamisli trenera. Sve je ovdje brže i čvršće. Naravno, na cijeli dojam puno utječe infrastruktura, sjajni stadioni, tereni su savršeni, igrači su naviknuti igrati u takvim sjajnim uvjetima. Sve to Ligue 1 diže na najviše europske nogometne stepenice, te je bitno odvaja od našeg HNL-a.

Presretan zbog Dinama

Onda je dodao nešto zanimljivo...

- Međutim, kad se radi o nogometnom znanju ili igračkoj tehnici u HNL-u postoji mnogo boljih igrača od nekih koji igraju u Ligue 1.

Jasno da je Lovro gledao posljednji Dinamov ogled Europske lige i sjajnu pobjedu protiv Genka s 3:0.

- Presretan sam zbog te pobjede i igre Dinama. Baš su igrali jako dobro, Genk nije imao nikakve šanse. Držim da će Dinamo i ove sezone u Europskoj ligi imati što za kazati, da će opet ostvarivati sjajne rezultate. Momčad je jako dobra, stabilna, nadam se da će i na sljedećem gostovanju kod Rapida biti uspješni - zaključio je Majer.

Rennes je prekrasan gradić

Kako mu je u Rennesu? Je li se smjestio, kakav je grad?
- Mjesec dana sam bio u hotelu, onda sam našao stan. Sad je sve lakše. Gradić je prekrasan, baš super. Prelijepi mali grad, sve uglavnom gravitira prema centru. Ljudi su također sjajni, znam da ću ovdje uživati.

Dinamo bi svakako bio pri vrhu Ligue 1

Bi li njegov bivši klub Dinamo mogao ravnopravno igrati u Ligue 1?
- Apsolutno bi Dinamo mogao igrati u Ligue 1 i dobro se nositi s većinom ovdašnjih momčadi. Naravno, to govorim pod pretpostavkom da bi već odradio prilagodbu na francusko prvenstvo. Jer to je ono o čemu sam vam govorio, ovdje je tempo igranja žestok, sve je brže, svaki tjedan igrate jake utakmice, svaki klub je kvalitetan. Ali nakon faze prilagode koja ne bi bila duga, Dinamo bi mogao biti sastavni dio Ligue 1, mogao bi pobjeđivati, ostvarivati dobre rezultate. Svi igrači s kojima sam igrao u Dinamu su jako kvalitetni, uz tu spomenutu prilagodbu koja je potrebna svim igračima kad dođu u jednu takvu kvalitetnu ligu, bili bi pravi i u Francuskoj. Vjerujem da bi Dinamo bio pri vrhu francuskog prvenstva.

23 godine ima Lovro Majer, rođendan slavi u siječnju
12 milijuna eura platio je Rennes za Dinamovog veznog

Linker
26. travanj 2024 00:31