Eric Abidal je osumnjičen za napad na nogometašicu PSG-a

 PAU BARRENA Afp
ŠOK U PARIZU

Veliki skandal potresa Francusku: Bivša zvijezda Barcelone optužena za naručivanje brutalnog napada

Novi detalji isplivali su u vezi premlaćivanja Kheire Hamraoui, a za sve je osumnjičen slavni Francuz
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2021. 12:30

Francusku i dalje trese veliki nogometni skandal s premlaćivanjem nogometašice PSG-a, a sada je cijela priča dobila i novu dimenziju. Podsjetimo, suigračice iz PSG-a Kheira Hamraoui i Aminata Diallo su 4. studenog otišle na večeru, a na povratku kući su im u automobil upala dvojica muškaraca i izvukli Kheiru van te ju palicama izudarali po nogama.

Za ovaj stravičan napad je najprije bila optužena baš Diallo koja je s njom bila na večeri i koja joj je izravna konkurentica za mjesto u ekipi. Istražitelji su ju ispitali četiri puta, a ona je svaki put poricala bilo kakvu povezanost s napadom. Nakon nekoliko dana pritvora je i puštena na slobodu, a sada je sve dobilo novu dimenziju.

Za brutalan napad je, pišu Francuzi, sada glavni osumnjičeni nekadašnji francuski nogometaš Eric Abidal. Le Monde piše kako je bivša zvijezda Barce osumnjičena za napad jer mu je Hamraoui bila ljubavnica dok je igrala za Barcu. Njihova veza je trajala od 2018. godine do ovog ljeta kada je prešla u PSG i odlučila raskinuti taj odnos.

Sumnja na Abidala je pala zbog toga što su napadači navodno prije fizičkog nasrtaja na nogometašicu pitali: 'Voliš spavati s oženjenim muškarcima?'. Mediji u Francuskoj navode kako se Abidal nije mogao pomiriti s raskidom pa je naručio napad, a nije isključeno ni da je to djelo njegove supruge Hayet Kabir s kojom ima petero djece.

I Abidal i njegova supruga su pozvani na saslušanje u Parizu, a njihovi bi iskazi u idućih nekoliko dana trebali rasvjetliti što se zapravo dogodilo. Abidal je u igračkoj mirovini još od 2015. godine, a osim za Barcelonu, igrao je i za Lille, Lyon, Monaco i Olympiacos. Od 2018. do 2020. je bio i sportski direktor Barcelone, no time se ne može hvaliti jer je s Josepom Bartomeuom doveo klub na rub propasti.

Taj dio karijere mu je obilježio i sukob s Lionelom Messijem zbog kojeg je na kraju i otišao iz kluba, kao i veza s napadnutom nogometašicom. Sada je suočen s teškim optužbama, a idući dani će otkriti je li stvarno umješan u ovaj gnjusni čin.

Linker
06. svibanj 2024 06:23