ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Čudo u Parizu, ali ono kojem se Tudor najmanje nadao... Mbappé ispisao povijest, PSG riješio prvenstvo?

Pariške zvijezde jednom rukom drže titulu prvaka, prva senzacija nije im stvorila probleme
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. travanj 2023. 22:52

Paris Saint-Germain jednom rukom drži titulu francuske lige, jedini je to zaključak nakon nove pobjede na Parku prinčeva koju je Kylian Mbappé oplemenio još jednim ulaskom u klupsku povijest. PSG je s 3:1 slavio nad Lensom, drugoplasiranom momčadi Ligue 1, ujedno i najvećom senzacijom Francuske, ako ne i Lige petice. Igor Tudor nadao se čudesnom scenariju u kojem Lens reprizira prošlu utakmicu s Parižanima i pobjeđuje, čime bi se njegovom Marseilleom ponudila odlična šansu za ostanak u utrci za prvaka. Ništa od toga.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Pored čuda iz Pariza - koje nosi ime Kyliana Mbappéa - druga čuda u Francuskoj se ne događaju, ili ostaju u nekom sporednom planu. Mbappé je u 31. minuti načeo mrežu Lensa, koji je već tada imao igrača manje jer Salis Abdul Samed zaradio je izravno isključenje u 19. minuti. Novim pogotkom Mbappé je stigao do brojke od 139 golova u francuskoj ligi računajući nastupe za PSG, tako i prestigao najboljeg dosadašnjeg strijelca u toj domeni Edinsona Cavanija.

POGODAK MBAPPEA POGLEDAJTE OVDJE

Mbappé je već neko vrijeme najbolji strijelac u povijesti PSG-a, no u granicama Ligue 1 prvo je mjesto držao Urugvajac. Cavaniju je za 138 pogodaka trebalo okruglih 200 utakmica. Mbappéu? 169 utakmica. Kapetan francuske reprezentacije prije 25. godine života zavladao je Parizom.

image
FRANCK FIFE Afp

A Lens to nije uspio u subotu, iako bi pobjeda učinila utrku za prvaka iznimno neizvjesnom. Lens je mogao doći Parizu na samo tri boda minusa, a u tom bi scenariju Marseille pobjedom u nedjelju nad Troyesom stigao na minus pet. No, u realnosti je situacija drukčija - PSG broji 72 boda, Lens 63, a Marseille 61, pa Tudor čak ni eventualnom pobjedom neće pretjerano zabrinuti Parižane.

Utješni pogodak za Lens postigao je Frankowski s bijele točke, no dotad je gostujući vratar Samba triput vadio loptu iz mreže, jer nakon Mbappéa precizni su bili Vitinha (37.) i Lionel Messi (40.). Pogodak Frankowskog pogledajte ovdje , Vitinhe ovdje, a Messija ovdje.

Linker
18. travanj 2024 08:55