Lovro Majer (desno)

 JURE MAKOVEC Afp
KOMIČNA SITUACIJA

Video: E, sad bi bilo dosta! Bivši dinamovac objasnio Francuzima kratko i jasno: ‘Ja se zovem Ma-jer‘

‘Francuski? Jako je težak! Nadam se da ću ga za 7-8 mjeseci bolje govoriti‘, rekao je.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2021. 22:43

Vratio se na teren, a svoj je povratak čekao čak dva mjeseca Lovro Majer. Nekadašnja Dinamova desetka dobro je, pače sjajno, odigrala utakmicu u Konferencijskoj ligi protiv slovenskog prvaka Mure. Namjestio je Majer gol za pobjedu svog Rennesa, za kojeg je konačno zaigrao nakon ozljede u prvom kolu francuskog prvenstva. Drugi puta u desetak dana Majer je asistirao za pobjedu Rennesa, jer isto je učinio i protiv Strasbourga u Le Championnatu.

Momak od 12 milijuna eura, koliko je iznosio njegov ovoljetni transfer iz Dinama u redove francuskog prvoligaša, našao se i pred novinarima nakon utakmice s Murom. Majer je i proglašen za najboljeg igrača dvoboja, a Francuzima je imao želju objasniti kako se izgovara njegovo cijenjeno prezime. Pomogao je tako posebice TV-komentatorima uoči vrlo važne prvenstvene utakmice protiv Lyona koja se igra za vikend.

- Ljudi još uvijek ovdje govore Ma-žer, meni zvuči okej, ali zovem se Lovro Ma-jer", nasmijao se bivši dinamovac. Nije trebalo dugo čekati da se svijet društvenih mreža uključi s pokojim satiričnim videom. Naravno, sve je to dio onog pozitivnog folklora, za zabavu...

Naravno, bio je upitan i o utakmici protiv Lyona, kao i o napredovanju u učenju francuskog jezika.

- Naše sljedeće suparnike poznajem samo po utakmicama koje sam gledao na eleviziji. Nama su nešto poznatiji zbog Dejana Lovrena koji je igrao za Lyon. Sada se nadam da se i Rennes u Hrvatskoj prati više, baš zbog mene. Francuski? Težak je! Pomalo napredujem, nadam se da ću ga kroz sedam-osam mjeseci već bolje pričati - kazao je Majer.

Linker
20. travanj 2024 14:32