SEBASTIEN BOZON Afp
DOBRE VIJESTI ZA DALIĆA

Video: Hrvati zabijaju kao na traci diljem Europe! Pogledajte kako to rade Jakić i Ćaleta-Car

Ćaleta-Car pogotkom za 2:0 osigurao pobjedu OM-a, Jakić postigao prvijenac
Piše: HinaObjavljeno: 12. prosinac 2021. 19:41

U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Olympique Marseille je na gostovanju pobijedio Strasbourg s 2:0, a drugi gol za goste zabio je hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

OM je stigao do prednosti u 62. minuti, strijelac je bio Bamba Dieng. Luis Henrique je centrirao u šesnaesterac, a Dieng sjajno "škaricama" pogodio za vodstvo gostiju.

Pitanje pobjednika je razriješio Ćaleta-Car pogodivši u 82. minuti za 2:0 nakon ubačaja iz kuta.

POGODAK ĆALETE-CARA POGLEDAJTE OVDJE.

U ranije odigranom susretu Nice je na gostovanju pobijedila Rennes s 2:1, a za domaći sastav je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Gosti su poveli u 19. minuti golom Kaspera Dolberga iz kaznenog udarca, a na 2-0 je povisio Youceg Atal u 51. minuti. Smanjio je Benjamin Bourigeaud u 59. minuti i u preostalih pola sata više nije bilo golova.

Lovro Majer je za Rennes igrao cijeli susret.

U derbiju kola prvak Lille i Lyon su odigrali bez golova. Zanimljivo, sudac Amaury Delerue je dva puta provjeravao sporne situacije u kaznenom prostoru Lyona, no niti jednom nije pokazao na bijelu točku.

Ivo Grbić je branio za Lille, dok Domagoj Bradarić nije nastupio.

Večeras je na rasporedu još jedan derbi, ogled PSG-a i Monaca koji vodi Niko Kovač.

Na ljestvici vodi PSG sa 41 bodom, Marseille se probio na drugo mjesto sa 32 boda, Rennes je sada treći s 31 bodom, dok je Nice četvrta sa 30 bodova.


image
DANIEL ROLAND Afp

Jakić zabio u pobjedi Eintrachta, povijesno slavlje Furtha

U posljednjem susretu 15. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintarcht je u Frankfurtu pobijedio Bayer Leverkusen s 5:2, premda su gosti nakon 22 minute vodili s 2:0.

"Apotekari" su sjajno ušli u dvoboj i već nakon 22 minuta igre vodili su 2:0 golovima Patrika Schicka (5', 22'-11m).

Međutim, Eintracht je do kraja poluvremena uspio izjednačiti, a strijelci su bili Tuta (24') i Jesper Lindstrom (30'). Domaćin je okrenuo rezultat u 50. minuti golom Evana N'Dicka. Strijelac četvrtoga gola u 66. minuti bio je veliki hrvatski talent Kristijan Jakić na kojega Dalić i društvo u godinama koje dolaze itekako računaju. Konačnih 5:2 postavio je Djibril Sow u 76. minuti. Jakić je za pobjednički sastav odigrao cijelu utakmicu.

JAKIĆEV PRVIJENAC POGLEDAJTE OVDJE.

U drugom nedjeljnom dvoboju Greuther Furth je pobijedio Union Berlin s 1:0, a gol odluke zabio je Havard Nielsen u 55. minuti.

Furth je konačno upisao svoju prvu domaću pobjedu u Bundesligi u 24. pokušaju, u dvije sezone. U sezoni 2012/13. u 17 domaćih susreta Greuther Furth je upisao četiri remija i 13 poraza, a ove sezone, do ogleda protiv Uniona, remi i pet poraza.

Bavarski klub je prekinuo i niz od 12 uzastopnih poraza u Bundesligi, što je najduži niz poraza u povijesti lige.

Na ljestvici vodi Bayern s 37 bodova, šest više od Borussije Dortmund. Bayer Leverkusen je treći s 27 bodova, dok je Eintracht ovom pobjedom skočio na deveto mjesto s 21 bodom.

Linker
25. travanj 2024 00:11