FILIPPO MONTEFORTE Afp
GRADSKI DERBI

VIDEO: Jurićev Torino zaustavio Juventus, Brekalo asistent, veliki preokret Mainza protiv Bayera

Zanimljivo je bilo u utakmicama Liga petice tijekom petka navečer. U Italiji je odigran torinski derbi
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2022. 23:02

Nogometaši Juventus odigrali su 1-1 (1-0) protiv Torina u torinskom derbiju 26. kola talijanske Serie A, a hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je asistent kod izjednačujućog pogotka gostiju.

Gol De Ligta za vodstvo Juventusa pogledajte OVDJE.

Juventus je poveo u 13. minuti golom Matthijsa de Ligta. Domaći su vodili do 62. minute, kad je Josip Brekalo sjajno prošao po lijevom boku i ubacio pred Juventusova vrata gdje je Andrea Belotti iz voleja pogodio za konačnih 1-1.

Gol Belottija za konačnih 1:1 pogledajte OVDJE.

Brekalo je igrao do 75. minute, kad ga je Ivan Jurić zamijenio Markom Pjacom.

Juventus je sa 47 bodova na četvrtom mjestu, s dosta velikim zaostatkom za vodećim trojcem, Milanom (55), Interom (54) i Napolijem (53). Torino je sa 33 boda na desetoj poziciji.

Preokret Mainza protiv Bayera

Velikim preokretom u završnici dvoboja 23. kola njemačke Bundeslige, nogometaši Mainza su pred svojim navijačima svladali Bayer Leverkusen sa 3-2 (0-1).

Gosti su poveli golom Schicka u 35. minuti. Izjednačio je Martin u 57. minuti, da bi Bayer ponovno poveo u 74. minuti kad je strijelac bio Alario.

Takav je rezultat bio do 84. minute, kad je na 2-2 izjednačio Boetius koji je u igru ušao samo dvije minute prije. Konačnih 3-2 za Mainz postavio je Ingvartsen u 88. minuti, samo šest minuta nakon što je ušao u igru.

Bayer je sa 41 bodom ostao čvrsto na trećem mjestu iza vodećeg dvojca, Bayerna (52) i Borussije Dortmund (46), dok je Mainz sa 34 boda skočio na sedmo mjesto. Po 34 boda imaju još četiri kluba koji su se smjestili od četvrtog do osmog mjesta: RB Leipzig, Hoffenheim, Freiburg i Union Berlin. Naravno, Mainz ima utakmicu više.

Remi Lillea i Metza

Nogometaši Metza osvojili su veliki bod na gostovanju u Lilleu, odigravši 0-0 protiv aktualnog francuskog prvaka u utakmici 25. prvenstvenog kola.

Hrvatski reprezentativci Ivo Grbić i Domagoj Bradarić ostali su na klupi za pričuve Lillea koji je utakmicu završio s igračem manje jer je u sučevom dodatku drugi žuti karton dobio Zhegrova koji je ušao u 83. minuti, a crveni karton je dobio i Gourvennec koji je bio na klupi.

Lille je na devetom mjestu sa 36 bodova, a Metz ima 21 bod, koliko imaju Troyes, Lorient i St. Etienne. Ove četiri momčadi su smještene od 16. do 19. mjesta, a Metz ima utakmicu više. Vodeći PSG ima 59 bodova, čak 13 više od drugoplasiranog Marseillea.

Linker
26. travanj 2024 12:43