Jonathan Clauss nije mogao skrivati emocije kada je pročitano njegovo ime

 TWITTER
NAJLJEPŠA PRIČA DANA

VIDEO: Kaos i ludilo nakon objave popisa svjetskih prvaka! Prije 5 godina amater, danas Mbappeov suigrač

S 29 godina je pozvan u reprezentaciju, a da nikada ranije nije bio u kombinacijama za mlađe selekcije
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2022. 16:51

Jonathan Clauss je jedan od onih igrača koji su teškom borbom došli do zasluženog uspjeha i priznanja. Ovaj 29-godišnji francuski nogometaš karijeru je počeo u Strasbourgu da bi s 21. godinom otišao u Njemačku gdje je igrao za Linx, klub koji se tada natjecao u šestoj njemačkoj ligi.

Uslijedio je povratak u Francusku, ali opet u niželigaške, amaterske klubove da bi prvi profesionalni ugovor potpisao kada je imao 24 godine. Tada je odigrao dobru sezonu u redovima francuskog drugoligaša Rouena da bi se 2018. opet vratio u Njemačku, ovaj put u 2. Bundesligu potpisavši za Arminiju Bielefeld. Dobre igre u Njemačkoj donijele su mu novi napredak pa ga je u ljeto 2020. za 1,2 milijuna eura kupio Lens te je Clauss napokon dočekao da igra u Ligue 1, najjačem francuskom ligaškom natjecanju.

No, nije to bio kraj Claussovog uspona. I u Lensu je nastavio s dobrim igrama na poziciji desnog beka iako može pokrivati cijelu desnu stranu terena. Ove sezone u 27 ligaških utakmica ima 4 gola i 9 asistencija, a s ocjenom 7,34 sedmi je najbolje ocijenjeni igrač Ligue 1 po Sofa Scoreu.

image

Ove sezone Clauss ima 4 gola i 9 asistencija

JAAK MOINEAU Hans Lucas Via Afp

Sve to zajedno donijelo je Claussu konačnu nagradu - poziv Didiera Deschampsa u reprezentaciju Francuske. Danas je francuski izbornik pročitao Claussovo ime za pripremne utakmice protiv Obale Bjelokosti i Južnoafričke Republike, a koliko je taj poziv značio samom Claussu, ali i njegovim suigračima iz Lensa dovoljno govori video iz klupske svlačionice. Cijela momčad se okupila ispred tv-ekrana kada je Deschamps čitao popis pozvanih nogometaša, a kada je došao do Claussa, uslijedila je erupcija oduševljenja.

Cijela svlačionica Lensa je skočila od oduševljenja, uslijedila je pjesma i veliko slavlje dok je Clauss u nevjerici, sa suzama u očima proživio najljepši trenutak u karijeri. Poziv za seniorsku reprezentaciju Francuske s 29 godina, a da prije toga nikada nije bio u kombinacijama za mlade selekcije svoje države. Clauss je prava potvrda da se rad itekako isplati.

Linker
28. studeni 2023 10:05