ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/ddp Usa/profimedia
ČOVJEK ODLUKE

VIDEO: Majer ušao s klupe i zabio za pobjedu u posljednjim sekundama! Pogledajte prvijenac bivšeg dinamovca

U 12. kolu francuskog nogometnog prvenstva Rennes je slavio na gostovanju kod Angersa s 2:1
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2022. 15:01

Pobjednički gol za Rennes zabio je Lovro Majer iz jedanaesterca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Za Rennes je to šesta uzastopna pobjeda, a Majeru je ovo ovosezonski prvijenac u francuskom prvenstvu. Ranije je zabio jedan gol, ali u Europskoj ligi.

Ušao je bivši dinamovac s klupe u 69. minuti, a u sudačkoj nadoknadi bio je hladnokrvan i poslao vratara u jednu, a loptu u drugu stranu.

Majer je golom na najbolji način proslavio potpisivanje novog ugovora. Naime, u subotu je s Rennesom potpisao jednogodišnje produljenje do 2027. godine.

Pobjednički gol Majera možete pogledati OVDJE.

Prvi gol za Rennes inače je zabio Gouiri u 43. minuti okončavši jako lijepu akciju gostiju, dok je u 53. minuti poravnanje Angersu donio Salama.

Ovom pobjedom Rennes je na ljestvici preskočio Marseille na četvrtom mjestu.



Pobjede Bresta i Reimsa

I nogometaši Bresta i Reimsa ostvarili su pobjede u susretima 12. kola francuskog nogometnog prvenstva.

Brest je na gostovanju pobijedio Clermont sa 3-1, dok je Reims sa 2-1 porazio Auxerre, baš kao i Rennes na gostovanju Angers. Toulouse i Strasbourg su odigrali 2-2, a identičnim rezultatom je završio susret Toulouse - Strasbourg.

Brest je protiv Clermonta ostvario tek drugu pobjedu sezone. Gosti su poveli u 15. minuti golom Romaina Del Castilla iz kaznenog udarca. Franck Honorat je u 55. povećao prednost, a pitanje pobjednika razriješio je Jeremy Le Douaron u 68. minuti. U posljednjim trenucima susreta Jim Allevinah je ublažio poraz.

Reims je do pobjede protiv Auxerrea stigao golom Junyja Ita u 87. minuti. Prije toga Folarin Balogun je u 29. doveo domaćine u prednost, a izjednačio je Niang četiri minute kasnije.

Toulouse je vodio 2-0 protiv Strasbourga (Rouault 45, Dejaegere 56), međutim gosti su uspjeli izjednačiti, a strijelci su bili Lebo Mothiba (65) i Kevin Gameiro (73).

Kasnije se još sastaju Nica - Nantes, te Lille - Monaco.

Na ljestvici vodi PSG sa 32 boda, ispred Lensa i Lorienta sa po 27.

Rennes je četvrti sa 24 boda, dok Marseille Igora Tudora drži peto mjesto sa 23 boda.



Lille porazio Monaco u susretu sa sedam golova

U posljednjem susretu 12. kola, Lille je pobijedio Monaco sa čak 4-3 upisavši treću pobjedu u nizu.

Bila je to sjajna utakmica, Lille je u prvom poluvremenu vodio 1-0 i 2-1, no Monaco se oba puta vratio. U nastavku su prvi do prednosti došli gosti, no Lille je izjednačio na 3-3, pa ubrzo zabio i četvrti gol.

Strijelci za Lille bili su Alexsandro (22), Remy Cabella (39, 63) i Jonathan Bamba (71), a za momčad iz Kneževine Caio Henrique (34), Axel Disasi (44) i Wissam Ben Yedder (53).

Linker
17. travanj 2024 21:53