JEFF PACHOUD Afp
SAM NA VRHU

VIDEO: Messi postavio novi čudesan rekord, pao je Ronaldo ako se ne broje golovi iz jedanaesteraca!

Mnogi ga već smatraju najboljim nogometašem svih vremena, a igrama u 36. godini to sve više i potvrđuje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. rujan 2022. 08:36

Lionel Messi nastavlja s obaranjem rekorda. Prošlog tjedna postavio je dva nova u Ligi prvaka, a i njegov pogodak pobjedu u nedjeljnom derbiju s Lyonom imao je posebnu vrijednost.

Parižani su na kraju pobijedili svog domaćina rezultatom 1:0 i ostali vodeća momčad francuskog prvenstva s učinkom od devet pobjeda i jednog remija.

Argentinac je zabio već u 5. minuti te je pretekao svog najvećeg rivala po ukupnom broju pogodaka postignutih iz igre. Ne računajući kaznene udarce, Cristiano je dosad zabio 671 gol, Messi je sad na 672. S tim što je Ronaldo odigrao i 150 utakmica više...

MESSIJEV GOL I NASTUP PROTIV LYONA POGLEDAJTE OVDJE

Loptu je Messiju dodao Neymar, kojem je to bila sedma asistencija u osam prvenstvenih nastupa, a uz to je i vodeći strijelac lige s osam pogodaka.

image
OLIVIER CHASSIGNOLE Afp

- Odigrali smo sjajnu utakmicu, protiv teškog suparnika koji se povukao i čekao nas. Postigli smo dobar pogodak, a mogli smo i više njih. Bili smo odlično izbalansirani, Neymar nam je posebno davao tu neophodnu ravnotežu – rekao je trener Parižana Christophe Galtier.

Ipak, veznjak Vitinha nije bio oduševljen poput svog šefa.

- Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i s igrom. Mogli smo odigrati i bolje, puno je mjesta za napredak. Trebali smo bolje kontrolirati utakmicu u drugom poluvremenu, a iz posjeda kojeg smo ostvarili trebali smo imati više prilika – smatra Portugalac.

Pariški je klub nakon Marseillevog remija s Rennesom otišao na dva boda prednosti u odnosu na momčad Igora Tudora uoči reprezentativne stanke.

Linker
26. travanj 2024 23:09