Ante Palaversa slavi gol na Parku prinčeva

 DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Winter/shutterstock Editorial/profimedia
GOL NA DEBIJU

VIDEO: Mladi Vatreni zabio velikom PSG-u! Pogledajte pogodak bivšeg hajdukovca u golijadi u Parizu

To što je napravio ipak nije bilo dovoljno za veliku senzaciju na Parku prinčeva.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. listopad 2022. 19:38

Paris Saint-Germain teže od očekivanog pobijedio je Troyes u 13. kolu Ligue 1. Triler sa sedam golova otišao je rezultatom 4:3 na stranu Parižana i tako se njihov niz bez poraza nastavlja, a jedan od strijelaca za goste bio je i hrvatski mladi reprezentativac, Ante Palaversa u svom debiju za Troyes.

>>> POGODAK PALAVERSE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Gosti su u dva navrata bili u rezultatskoj prednosti, oba puta strijelac je bio Mama Baldé. Već u trećoj minuti ostao je sam na vrhu peterca PSG-a, lopta koju obrana domaćih nije uspjela "očistiti", dolazi do napadača Troyesa koji lijepom završnicom dovodi svoju momčad u vodstvo.

Svaki protunapad izgledao je kao prijetnja za domaćine, koji nisu nalazili prolaz kroz čvrstu zadnju liniju Troyesa, sve dok Neymar prekrasnom loptom nije našao Carlosa Solera, koji pravovremeno utrčava u prostor i ima lak zadatak "vratiti utakmicu na početak".

Činilo se da su igrači Christophea Galtiera ulazili u ritam kako je poluvrijeme odmicalo, a Lionel Messi i Kylian Mbappé bili su blizu, ali bez promjene rezultata se otišlo na odmor. Drugi dio počeo je novim šokom za PSG. Wilson Odobert prošao je po lijevoj strani i opet našao Baldéa, koji iz okreta Troyes vraća u vodstvo. Ipak, odgovor je bio trenutan, jer je Lionel Messi izjednačio udarcem iz daljine nakon samo tri minute.

>>> SVE POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

PSG je tada preuzeo kontrolu nad utakmicom, s Messijem ponovno u središtu jer je njegova lopta u 62. minuti pronašla Neymara, a Brazilac je upečatljivom završnicom postigao svoj deseti gol u sezoni. Jedanaesterac Kyliana Mbappéa potom je udvostručio vodstvo i tu utakmica "usporava".

Sve do ulaska Palaverse u 81. minuti. Nakon sedam minuta, "ničiju" loptu u kaznenom prostoru oštro u peterac šalje Renaud Ripart, pravovremeno na nju ide Palaversa i glavom sprema iza leđa Donnarumme. Ipak, za nešto više nije bilo vremena. Palaversa je ove sezone potpisao trogodišnji ugovor za Troyes, tako napustio Manchester City nakon tri godine provedene na posudbama, bez nastupa za "Građane".

Linker
05. svibanj 2024 21:12