FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
RUIZ ZA POBJEDU

VIDEO: Napoli je novi lider Serie A, do vrha ljestvice golom u četvrtoj minuti nadoknade! Lille slavio u Lyonu

U derbiju 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na gostovanju pobijedio Lazio sa 2-1
Piše: HinaObjavljeno: 27. veljača 2022. 23:18

Tim je rezultatom Napoli preuzeo vrh ljestvice u Serie A.

Napoli je do iznimno važna tri boda stigao lijepim golom Fabiana Ruiza s ruba kaznenog prostora u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Momčad koju vodi Luciano Spalletti je tako na najbolji mogući način iskoristila kikseve Milana i Intera koji su u ovom kolu remizirali u dvobojima protiv Udinesea i Genoe.

Pobjednički gol Napolija pogledajte OVDJE.

Gosti su na Olimpicu poveli u 62. minuti golom Lorenza Insignea, a izjednačio je u 89. minuti Pedro Rodriguez fantastičnim golom s ruba šesnaesterca. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Ruiz je na Insigneovu asistenciju zabio za pobjedu. Toma Bašić je za Lazio igrao od 84. minute.

Drugi rimski klub je bio uspješniji. Roma je na gostovanju pobijedila Speziju sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Tammy Abraham u šestoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca. Domaćin je od 45. minute igrao bez isključenog Kelvina Amiana. Martin Erlić je igrao za Speziju cijeli susret.

Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, je pobijedila Veneziju sa 3-1 ostvarivši četvrtu pobjedu u zadnjih šest kola.

Junak "derby del Veneta" bio je Giovanni Simeone koji je postigao sva tri gola za domaći sastav (54, 63, 88), dok je pogodak za goste zabio David Okereke u 81. minuti.

Simeone je ove sezone postigao već 15 golova i treći je strijelac Serie A iza Dušana Vlahovića (20) i Cire Immobilea (19). Zanimljivo, 26-godišnji napadač je u prvom susretu ovih klubova zabio dva gola, a Verona je slavila sa 4-3.

Simeone je trenutačno najefikasniji argentinski nogometaš u ligama "Petice". Za Veronu je cijeli susret igrao Boško Šutalo.

Za razliku od Tudora, drugi hrvatski stručnjak u Serie A, Ivan Jurić, koji vodi Torino, je doživio domaći poraz od Cagliarija sa 1-2.

Poveo je Cagliari u 21. minuti golom Bellanove, a Jurićeva momčad dolazi do izjednačenja u 54. minuti. Strijelac je za Torino bio Belotti i to na asistenciju Marka Pjace nakon što je slobodni udaraca izvan 16 metara izveo Josip Brekalo. Međutim, za pobjedu gostiju u 62. minuti gol zabija Deiola.

Pjaca je igrao do 85. minute za Torino, dok je Brekalo izašao u 69. minuti.

U ponedjeljak se još sastaju Atalant i Sampdorija.

Na ljestvici je Napoli preuzeo vodstvo sa 57 bodova koliko ima i Milan na drugom mjestu, ali uz slabiju razliku pogodaka. Na trećem mjestu je Inter s dva boda manje, ali i susetom manje.

Juventus na četvrtom mjestu ima 50 bodova, Atalanta s dvije utakmice manje ima 44 boda, a zatim slijede Roma (44) i Lazio (43).

REZULTATI:

Torino - Cagliari 1-2 (Belotti 54 / Bellanova 21, Deiola 62)
Verona - Venezi 3-1 (Simeone 54, 63, 88 / Okereke 81)
Spezia - Roma 0-1 (Abraham 90+9-11m)
Lazio - Napoli 1-2 (Pedro 89 / Insigne 62, Ruiz 90+4)
U subotu:
Salernitana - Bologna 1-1 (Zortea 72 / Arnautović 43)
Empoli - Juventus 2-3 (Žurkowski 39, La Mantila 76 / Kean 32, Vlahović 45, 66)
Sassuolo - Fiorentina 2-1 (Traore 19, Defrel 90+4 / Cabral 86)
U petak:
Milan - Udinese 1-1 (Leao 29 / Udogie 66)
Genoa - Inter 0-0
U ponedjeljak:
Atalanta - Sampdoria

Lille pobijedio Lyon

U posljednjoj utakmici 26. kola francuskog prvenstva nogometaši Lillea su sa 1-0 (1-0) pobijedili gostujući u Lyonu te tako zaključili ovaj vikend u kojem su gostujuće momčadi izborile pet pobjeda i izvukle tri remija.

Utakmica je odlučena u 35. minuti, kad je Šveđanin Gabriel Gudmundsson pogodio mrežu.

Lyon je u 86. minuti došao do izjednačujućeg pogotka, kad je Paqueta iskoristio loše ispucavanje vratara Lillea Jardima. Sudac Clement Turpin je inicijalno priznao pogodak, ali je nakon komunikacije s VAR sobom i pregledavanja snimke, promijenio svoju odluku te dosudio slobodan udarac za Lille zbog prekršaja na vrataru.

Hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić ostao je u statusu pričuve, a Domagoj Bradarić je ušao u prvoj minuti sučevog dodatka.

Lille je pobjedom skočio na osmo mjesto sa 39 bodova. Lyon je sa 38 bodova na 10. poziciji.

Nogometaši Marseillea ispustili su pobjedu na gostovanju kod Troyesa koji je izjednačio u 90. minuti na 1-1 i tako osvojio važan bod u borbi za opstanak u elitnom razredu francuskog klupskog nogometa.

Gosti su poveli pogotkom Dmitrija Payeta koji je u 28. minuti realizirao kazneni udarac. Sve do 90. minute Marseille je imao tri boda u džepu, ali je tada Tunižanin Younn Touzghar izjednačio i donio bod svojoj momčadi.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille.

Linker
19. travanj 2024 16:01