Screenshot
LUDILO U SVLAČIONICI

VIDEO: Nema više skrivanja Pogledajte što je u velikom slavlju najavio Niko Kovač i izazvao euforiju

Ogromno je slavlje zavladalo u Monacu nakon što je sastav Nike Kovača izborio kvalifikacije LP
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2021. 08:57

Nogometaši Lillea po četvrti puta u povijesti osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u zadnjem kolu svladali u gostima Angers s 2:1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a. Momčad kojoj su prije prvenstva davali svega jedan posto šansi za osvajanje naslova pokraj superbogatog PSG-a, iskoristila je sva posrtanja Parižana i uzela neočekivanu titulu.

PSG je slavio kod Bresta s 2:0 golom Mbappea i autologolom Faivrea, dok je Monaco našega bivšega izbornika Nike Kovača izborio kvalifikacije za Ligu prvaka odigravši 0:0 kod Lensu. Monacu je pomogla Nica koja je neočekivano s 3:2 slavila kod Lyona.

Niko Kovač cijele je ove sezone javno govorio kako Monaco još nije spreman za naslov, no u velikom slavlju nakon susreta, Hrvat je pred cijelom momčadi najavio upravo pohod na titulu sljedeće sezone.

Ludo je bilo u svlačionici Monaca, a slavlje je u jednom trenutku prekinuo upravo Kovač i svojoj momčadi rekao tri stvari te izazvao oduševljenje:

"Vi ste vrhunska momčad!", rekao je Kovač i dobio glasno odobravanje.

Potom je u par riječi na engleskom najavio plan za sljedeću sezonu:

"Sljedeće sezone - osvajamo prvenstvo!'

I na kraju, najavio je godišnji odmor koji su igrači Monaca itekako zaslužili ove sezone:

"A sada - četiri tjedna slobodno!'.

Kovač je u prvoj izjavi za službenu klupsku stranicu objasnio kako je Monaco u njegovoj prvoj sezoni nadmašio sva očekivanja.

"Svi smo presretni! Jako sam ponosan na svoje igrače jer smo imali nevjerojatnu sezonu. Igrali smo finale Kupa protiv PSG-a i završili smo treći u prvenstvu. Nitko to nije očekivao od Monaca na početku sezone, ali to je po meni sasvim zasluženo. Naš najveći cilj na početku sezone bio je da igramo u Europi i tad sam i rekao da će trebati barem pola godine da se igrači adaptiraju na moj sistem i da zaigramo na onoj razini koju želim. Nakon Božića dosegli smo tu razinu i to je rezultat kolektivnog rada. Zato svima čestitam, jer je to plod rada osoblja, medicinskog odjela, redara, ma svih!", rekao je Kovač i najavio godišnji odmor.

"Sada ću napokon biti sa svojom obitelji jer ih jako dugo nisam vidio, posebno suprugu i kćer. Otići ću malo i do Hrvatske, tamo je isti krajolik kao i na jugu Francuske, slične plaže. Uživat ću u vremenu s obitelji, s voljenima i zasigurno popiti malo francuskog vina, jer ja volim vino", zaključio je Niko.

Linker
08. svibanj 2024 15:14