FRANCOIS LO PRESTI Afp
MASOVNA MAKLJAŽA

VIDEO: Opći kaos i navijački neredi u Francuskoj, ima i ozlijeđenih, Vatreni i društvo na kraju poraženi

Domaći navijači probili su se na teren i napali goste, a onda je nastao opći metež
Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2021. 19:53

U susretu 6. kola francuskog nogometnog prvenstva Lens je pobijedio francuskog prvaka Lille sa 1-0, no derbi sjevera Francuske obilježili su neredi navijači.

"Derby du Nord" obilježili su izgredi navijača u poluvremenu zbog čega je nastavak susreta kasnio više od pola sata, a bilo je upitno hoće li se utakmica uopće nastaviti.

POGLEDAJTE OPĆI KOAS NA TRAVNJAKU I MASOVNI OKRŠAJ NAVIJAČA

Do incidenta je došlo kada su gostujući navijači počeli bacati razne predmete na tribinu s navijačima Lensa nakon čega su domaći navijači utrčali na teren i krenuli prema gostujućoj tribini. Došlo je do tučnjave, a još veće izgrede spriječila je intervencija policije i redara.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Francuski mediji javljaju kako ima i ozlijeđenih, no zasad nema službene potvrde.

Prije nego što je susret nastavljen ispred tribine s navijačima Lensa stiglo je 50-tak pripadnika specijalne policije.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Pogodak odluke zabio je poljski veznjak Przemyslaw Frankowski u 74. minuti, a bila je to prva pobjeda Lensa u međusobnim susretima u posljednjih 15 godina.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Za Lille je branio je Ivo Grbić, dok Domagoj Bradarić nije ulazio u igru.

Ranije ovog mjeseca zbog divljanja navijača je prekinuta utakmica između Nice i Marseillea.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Gužva je počela kada su domaći navijači bocom vode pogodili Dimitrija Payeta dok se pripremao izvesti korner. Veznjak OM-a je bocu bacio natrag na tribine što je toliko razbjesnilo domaće navijače da su pokušali ući na travnjak. Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje momčadi, sudac je prekinuo utakmicu.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

"S Vladom se borimo za navijače i za pune tribine. Također, se zalažem za uključivanje navijača u upravljanje klubovima. No ovaj početak sezone neće nam pomoći", napisala je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu na Twitteru.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Lens je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto ljestvice sa 12 bodova, tri manje od lidera PSG-a koji ima i susret manje. Lille je tek na 13. mjestu sa pet bodova.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp


Prva pobjeda Bordeauxa za bijeg sa začelja

U derbiju začelja francuskog nogometnog prvenstva Bordeaux je na gostovanju pobijedio St Etienne sa 2-1 upisavši prvu pobjedu sezone, dok St Etienne niti nakon šest kola nema pobjedu.

Oba gola za gostujući sastav zabio je Hwang Ui-Jo (7, 81), dok je pogodak za St Etienne postigao Wahbi Khazri (73).

Bordeaux je do ovog kola bio na začelju, no sada je napredovao na 14. poziciju, dok je "fenjer" prepustio Metzu i St Etienneu.

Linker
16. travanj 2024 17:46