SCREENSHOT
PENAL ZA PAMĆENJE

VIDEO: Ostavio mu cijelu jednu stranu praznu, a Neymar nakon zaleta u svom stilu - promašio čitav gol!

Pogledajte gdje stoji vratar i način na koji je brazilski čarobnjak neshvatljivo pogriješio...
Piše: Hina/SNObjavljeno: 23. svibanj 2021. 23:45

Nogometaši Lillea po četvrti put u povijesti osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u zadnjem kolu svadali u gostima Angers s 2:1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a. Lille je prvak Francuske bio u prošlom stoljeću (1946, 1954) te u sezoni 2010./11, kada je za njih igrao i Eden Hazard.

PSG je slavio kod Bresta s 2:0 autogolom Faivrea (37') i golom Mbappea (71'), dok je Monaco našega bivšega izbornika Nike Kovača izborio Ligu prvaka odigravši 0:0 kod Lensa. Monacu je pomogla Nice koja je neočekivano s 3:2 slavila kod Lyona.

Navijači pariške momčadi posebno će pamtiti jedan detalj iz 19. minute kada je Neymar promašio jedanaesterac nakon neuobičajene situacije. Naime, vratar domaće momčadi Gautier Larsonneur ostavio je brazilskom čarobnjaku čitavu svoju lijevu stranu gola gotovo potpuno praznu.

24-godišnji je vratar htio time zbuniti Brazilca i u tome je nesumnjivo uspio. Neymar je nakon svoga karakterističnog zaleta šutirao upravo u Larsonneurovu lijevu stranu - kraj vratnice! Bilo je to u trenucima kada su Parižani očajnički nastojali nadoknaditi bodovni zaostatak za vodećim Lilleom.

Promašeni Neymarov jedanaesterac pogledajte OVDJE.

Momčad kojoj su uoči prvenstva davali svega jedan posto šansi za osvajanje naslova pokraj superbogatog PSG-a iskoristila je sva posrtanja Parižana i zasluženo uzela neočekivanu titulu. Od ostalih susreta, Bordeaux se spasio pobijedivši u gostima Reims (2:1), a za drugi gol gostiju asistirao je hrvatski reprezentativac Toma Bašić. Duje Ćaleta-Car je odradio cijelu utakmicu za Marseille koji je izgubio 0:1 kod Metza.

Gubitnik kola je Nantes koji je kod kuće poražen od Montpelliera s 2:1 i mora u kvalifikacije za ostanak.

Linker
03. svibanj 2024 06:53