Sergio Ramos i Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
KRAJ SEZONE

VIDEO: Ramos zabio u zadnjoj utakmici za PSG, Tudor se oprostio porazom, sjajna partija Majera za Europsku ligu

S obzirom na to kako će Ligue 1 iduće sezone brojati 18 klubova, četiri su kluba ispala iz lige
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2023. 23:01

Završena je sezona elitnog razreda francuskog nogometa. PSG je u konačnici slavio titulu s tek jednim bodom prednosti ispred Lensa, a prvak je u posljednjem kolu poražen na domaćem terenu od Clermonta 2:3. Iako su Parižani vodili 2:0 u 21. minuti, pogocima Sergija Ramosa i Kyliana Mbappea, gosti su okrenuli rezultat i upisali veliku pobjedu. Ujedno, ovom utakmicom od PSG-a su se oprostili i Lionel Messi i Sergio Ramos, kojima s istekom lipnja istječe i ugovor s klubom.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Igor Tudor oprostio se od Marseillea porazom kod Ajaccioa (0:1). Hrvatski strateg iza sebe ostavlja vrlo dobru sezonu u Francuskoj, a njegov klub u konačnici je završio na trećem mjestu. Lovro Majer odigrao je vrlo dobru partiju u slavlju Rennesa na gostovanju kod Brestoisa 2:1. Hrvatski reprezentativac odigrao je cijeli susret, a sezonu francuskog prvenstva okončao je s 31 nastupom, uz dva pogotka i pet upisanih asistencija. Ujedno, njegova je momčad izborila plasman u Europsku ligu.

Nogometaši Nantesa domaćom pobjedom 1-0 protiv Angersa izborili su se za ostanak u elitnom razredu francuskog klupskog nogometa iz kojeg se ponovno među drugoligaše presilio Auxerre nakon domaćeg poraza (1-3) od Lensa, i tako se pridružio Ajacciju, Troyesu i Angersu koji su već odavno izgubili izglede za ostanak u Ligue 1.

Pogodak vrijedan ostanka među prvoligašima za Nantes je postigao Kamerunac Ignatius Ganago već u 16. minuti utakmice. "Kanarinci" su izdržali da ne do kraja utakmice ne prime pogodak, što im je donijelo prvu prvenstvenu pobjedu nakon 14 utakmica i četiri mjeseca čekanja. Stigla je u pravom trenutku.

Nantesu je trebao i poraz Auxerrea koji se dogodio zahvaljujući pobjede žednim nogometašima Lensa koji su slavili s 3-1. Tako su gurnuli Auxerre ponovno među drugoligaše, nakon samo jedne sezone provedene u najvišem razredu, a sebe su dovukli na samo bod zaostatka za prvakom Paris Saint-Germainom.

Linker
26. travanj 2024 04:16