Lorient - Lille

 SEBASTIEN SALOM-GOMIS/AFP/PROFIMEDIA
OHRABRENJE PRED UZVRAT

VIDEO: Rijeka se ima čemu nadati na Rujevici, pogledajte kakve je smiješne golove primao Lille u debaklu

Skloni su igrači Lillea defenzivnim kiksovima, vidjelo se to i protiv Rijeke, a i protiv Lorienta
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 19:19

Momčad Paula Fonsece je tri dana nakon što je na jedvite jade slomila otpor Riječana u prvom dvoboju play-offa Konferencijske lige i trijumfirala s 2:1, s četiri promjene u udarnih 11 u 3. kolu prvenstva Francuske doživjela svoj najteži poraz od 21. kolovoza prošle godine kad je PSG u Lilleu slavio sa 7:1. U nedjelju je bilo malo manje grozno, Lorient je svog gosta ispratio s 4:1.

Pogotke pogledajte OVDJE.

Skloni su igrači Lillea defenzivnim kiksovima, vidjelo se to i protiv Rijeke, a i protiv Lorienta. U manje od 70 sekundi u 9. i 10. minuti, domaćini su dvaput kaznili opuštanje gostiju. Prvo je vratar Chevalier neoprezno na 20-ak metara pokušao dodati Miramonu, no natrčao je Abergel, uzeo loptu i smjestio je u mrežu. Lille je potom krenuo s centra, odmah krivo predao loptu, Doucoure je proigrao Ponceaua i već je bilo 2:0 za Lorient.

U 55. je Jonathan David odlično utrčao na probitačno dodavanje Gomesa i smanjio zaostatak. Taj gol nije digao Lille, dapače, opet su pali. U 62. minuti kontra Lorienta, Faivre je pobjegao svom čuvaru i u stilu Marca Pašalića, samo iz pozicije iskosa u šesnaestercu, prebacio očajnog Chevaliera. Pet minuta kasnije nova lopta koja je rasporila sredinu obrane Lillea, vratar je obranio pokušaj Le Brisa, odbijanac Le Goffa nije mogao... Poentirao je potom i Kroupi u 75. no peti gol Lorienta poništen je zbog zaleđa.

U zadnjoj utakmici 3. Nica i Lyon su odigrali 0:0. Duje Ćaleta Car je odigrao cijelu utakmicu za Lyon, Dejan Lovren i dalje je ozlijeđen.

Lyonu je ovo bio prvi bod i predzadnji je, dok je Nica ubilježila i treći remi na startu prvenstva.


LILLE (4-2-3-1): Chevalier - Santos, Yoro, Diakhite, Ismaily (od 84. Gudmundsson) - Andre, Miramon (od 39. Gomes) - Zhegrova (od 76. Cavaleiro), Yazici, Haraldsson (od 40. Cabella) - David.

Linker
07. svibanj 2024 23:29