FRANCOIS LO PRESTI Afp
NOVA POBJEDA

VIDEO Trener bez licence svima je nepremostiva prepreka, ali ne i Tudoru. Marseille iskoristio kiks PSG-a

Alexis Sanchez s dva pogotka ekspresno je okrenuo rezultat u korist Marseillea
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. ožujak 2023. 22:48

Will Still senzacionalna je pojava na francuskim travnjacima. Tko može ne simpatizirati trenera bez licence, koji s klubom osrednje kvalitete praktički čini čuda? Njegov Reims zabilježio je 19 ligaških utakmica u nizu u kojima ne zna za poraz, najviše u ‘Ligi petice‘. Still je bio nepremostiva prepreka svima, čak i Paris Saint-Germainu (1:1), sve dok u 28. kolu Ligue 1 stigao Igor Tudor.

Marseille je s 2:1 savladao Reims i stao na kraj jednoj bajkovitoj priči. Što je još važnije, Tudor je iskoristio kiks PSG-a, koji je ranije izgubio od Stade Rennesa (0:2) na domaćem terenu, i time malo popravio sliku francuskog vrha. Marseille sada broji 59 bodova, sedam manje od pariškog sastava. I dalje se o tituli ne bi smjelo govoriti, ali svakako je utrka nešto otvorenija nego jučer.

image

Alexis Sanchez

FRANCOIS LO PRESTI Afp

Alexis Sanchez zabio je oba pogotka u novom slavlju Marseillea, ali krenulo je loše za "Olimpijce", jer Folarin Balogun režiser je prvog pogotka na utakmici u 13. minuti. Balogun je također posebna priča - mladić je na posudbi iz Arsenala, broji čak 17 ligaških pogodaka i za vjerovati je da će iduće sezone imati mnogo toga za reći u sastavu Mikela Artete. Više pogodaka od Baloguna broje samo Kylian Mbappe (19) i Jonathan David (19).

POGODAK BALOGUNA POGLEDAJTE OVDJE

No, užareni 21-godišnji centarfor nije donio bodove novim pogotkom. Sanchez je već u 16. minuti poravnao rezultat pogotkom iz slobodnog udarca, a u 29., ispostavit će se, postavio konačno stanje na semaforu. Krajem ogleda Balogun je imao jedan opasan udarac glavom, no Tudorov sastav sačuvao je pun plijen na račun sjajne intervencije vratara Pau Lopeza.

PRVI POGODAK SANCHEZA POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI POGODAK SANCHEZA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
27. travanj 2024 00:36