JULIEN DE ROSA Afp
ZAMALO SENZACIJA

VIDEO: Triler Mbappea i društva u prvoj utakmici nakon SP-a, pogledajte kako je Neymar zaradio isključenje!

PSG je na kraju slavio pogotkom Mbappea u zadnjim minutama
Piše: Ante Šakić/HinaObjavljeno: 28. prosinac 2022. 23:26

Malo je falilo da pretposljednja momčad francuske Ligue 1 napravi senzaciju već u prvom kolu nakon Svjetskog prvenstva. Borbeni Strasbourgh imao je neriješen rezultat do 95. minute, ali Kylian Mbappe pogotkom s bijele točke za izaziva erupciju slavlja na Parku Prinčeva.

Vodeća momčad prvenstva došla je rano do prednosti. Sjajno je ubacio Neymar, a u prostor ulazi Marquinhos i dovodi Parižane u vodstvo nakon 14 minuta.

Ipak, nisu igrači Chirstopha Galitera imali pretežitu inicijativu protiv momčadi iz zone ispadanja, koja do poluvremena nije stigla do izjednačenja. Međutim, već nakon šest minuta nastavka vratili su utakmicu na početak. Dvostruki strijelac je bio Marquinhos, ali do toga je došao i jednim golom u vlastitu mrežu.

image
JULIEN DE ROSA Afp

Pokušao je blokirati centaršut, ali je nesretno odbio loptu iza Donnarumme. Branili su se dobro gosti, kojima je u tome pomogao i Neymar s dva žuta kartona u dvije minute (61. i 63.).

DRUGI ŽUTI KARTON DOBIO JE ZBOG OČITOG SIMULIRANJA, A SITUACIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Na njihovu žalost u petoj minuti nadoknade oštar prekršaj je sviran Nymasiju i najbolji strijelac iz Katara bio je precizan s bijele točke za 2:1.

U 16. kolu francuske Ligue 1 gostujuće su pobjede ranije ostvarili Monaco i Lille, Monaco je svladao Auxerre 3-2, dok je Lille bio uspješan kod Clermonta gdje je pobijedio s 2-0.

Junak Monacove pobjede bio je mladi, 17-godišnji Eliesse Ben Seghir koji je u igru ušao u 46. minuti, kada je zamijenio Ben Yeddera, strijelca prvog pogotka za Monaco. Do kraja susreta Ben Seghir je postigao dva gola, kao i ključni za tri boda, u 85. minuti. Za Auxerre su pogodak dali Niang iz jedanaesterca u 30. te autogol Fofana u 68. minuti.

Monaco je trenutačno peti na ljestvici, a bod manje na šestom mjestu ima Lille koji je slavio kod Clermonta 2-0. Prvo je Gomes u 68. minuti zabio gol s bijele točke za 1-0, dok je sve riješeno u 94. kada je Bayo zabio za 2-0. Domaćin je u nadoknadi ostao s igračem manje nakon drugog žutog kartona Caufrieza.



U četvrtak se u ovom 16. kolu još sastaju Lorient - Montpellier, Reims - Rennes, Nica - Lens i Marseille - Toulouse.

Linker
25. travanj 2024 21:30