PASCAL GUYOT Afp
TRIJUMF NA GOSTOVANJU

VIDEO: Tudor nastavlja pobjedničkim stazama! Rano je ostao bez važnog aduta, ali ipak uzeo pun plijen

Ovo je 11. pobjeda za Marseille u dosadašnjem dijelu sezone
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. siječanj 2023. 21:05

Nakon što je u prošlom kolu upisao najvišu pobjedu (6:1 protiv Toulousea) otkad je zasjeo na klupu francukog doprvaka, Igor Tudor u 17. ligaškoj utakmici sezone nastavlja pobjedničkim stazama. Njegov Marseille s 2:1 nadjačao je sastav Montpelliera i tako upisao 11. ligašku pobjedu.

U 25. minuti Tudor je ostao bez Jonathana Claussa, francuskog reprezentativca koji je nakon jednog duela šepajući i s bolnom grimasom na licu napustio teren. No, ozljeda neizostavnog aduta nije odvela utakmicu u drugom smjeru. U 47. minuti Nuno Tavares zabio je za vodstvo nakon što je Sanchez zaprijetio desnicom. Vratar domaćina obranio je udarac Čileancu, ali ostao je nemoćan kada se lopta odbila do Tavaresa za njegov peti ligaški pogodak u sezoni.

>>>>>POGODAK TAVARESA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE<<<<<

Tudoru je u 62. minuti trijumf olakšao protivnički stoper Maxime Esteve. U pokušaju da otkloni opasnost nakon ubačaja iz kuta, Esteve je uletio ispred gostujućeg braniča Chacela Mbembe, nezgodno zahvatio loptu i poslao ju u vlastitu mrežu za 2:0 Marseillea.

>>>>>> AUTOGOL ESTEVEA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE<<<<<<

Potom je Marseille ostao s igračem manje. Nuno Tavares ostavio je mrlju na još jednoj odličnoj partiji. Bivši igrač Arsenala zbog nasilnog ponašanja zaradio je direktni crveni karton nakon intervencije VAR-a u 88. minuti, a tri minute kasnije Teji Savanier zabio je za smanjenje vodstva s bijele točke nakon što je vratar gostiju Pau Lopez napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru.

>>>>>> CRVENI KARTON TAVARESA POGLEDAJTE OVDJE<<<<<<

>>>>>> POGODAK SAVANIERA ZA 1:2 POGLEDAJTE OVDJE<<<<<<

Novom pobjedom Marseille je učvrstio treće mjesto u Ligue 1 i sada broji 36 bodova, četiri manje od drugoplasiranog Lensa. Vodeći je Paris Saint-Germain s 44 boda, a Tudorovu momčad u korak prati Monaco s 33 boda. Marseille u subotu igra protiv niželigaša Hyeresa u Kupu, a četiri dana kasnije čeka ih godstovanje kod Troyesa. Montpellier je na 14. mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Linker
24. travanj 2024 09:17