FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp
NOVA POBJEDA

VIDEO: Tudor preuzeo drugo mjesto! U strijelce se upisao i igrač kojeg je Hrvat doveo prije tri dana

Da Paris Saint-Germain nije slavio nad Montpellierom, bila bi to savršena večer za HR stručnjaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. veljača 2023. 22:54

Monaco je prošlog vikenda remijem (1:1) prekinuo fantastičan niz Igora Tudora od osam vezanih pobjeda, ali već u novom (21.) kolu francuskog prvenstva Marseille je nastavio slavljeničkim putem. Sastav s juga Francuske rezultatom 2:0 zaradio je tri boda na gostovanju kod Nantesa, pri čemu se u premijernom nastupu iskazao Azzedine Ounahi.

Marokanski veznjak proslavio se na Svjetskom prvenstvu u Kataru i stigao u momčad Marseillea prije četiri dana iz Angersa za osam milijuna eura, u 74. minuti Tudor ga je poslao na teren. Ounahi mu se zahvalio prvijencem na debiju, postigao ga je u trećoj minuti sučeve nadoknade. Prethodno je Marseille poveo autogolom stopera domaćina Joaa Victora, koji je nespretno zahvatio loptu u pokušaju da otkloni opasnost nakon što je Nuno Tavares pokušao proigrati Guendouzija.

Premda je Marseille kontrolirao veći dio ogleda, opasno je živio u posljednjim minutama, no vratar Pau Lopez iskazao se obranom Guessandaovog udarca glavom netom prije zaključnog zgoditka noviteta Ounahija. Krajem prijelaznog roka u Marseille je stigao i Vitinha, posao je oborio klupski rekord izdataka na pojačanja (32 mil. € iz Benfice), ali Portugalac nije zaigrao u srijedu.

>>>> GOLOVE U POBJEDI MARSEILLEA POGLEDAJTE OVDJE<<<<<<

- Nikada nije lako gostovati u Nantesu i zato nam je trebala odlična utakmica da bi pobijedili. U drugom poluvremenu mogli smo zabiti četiri ili pet golova, pa i više. Na kraju sam se čak malo i zabrinuo. Ounahi? Trebat će mu vremena da se prilagodi, ali pokazao je svoj talent, što smo mogli vidjeti i prilikom njegovog pogotka - rekao je Tudor nakon ogleda, a potom su ga novinari pitali je li vrijeme da, ususret sjajnim rezultatima i ligaškom nizu od 9 utakmica bez poraza (6p i 2n), podigne ambicije na višu razinu:

- Naša jedina ambicija je pobijediti Nice u idućem kolu - kazao je u svom stilu, jer više puta tijekom sezone napomenuo je da ne želi razmišljati o dalekoj budućnosti, više voli koncentrirati se na idući izazov.

A upravo je Nice pomogla Tudoru savladavši Lens, koji je do ovog kola bio na drugom mjestu, dakle ispred Marseillea. Gaetan Laborde u 57. minuti postigao je jedini gol na utakmici. Još da Paris Saint-Germain nije slavio na gostovanju kod Montpelliera s 3:1, nazvali bismo ovo savršenim kolom za Tudora. No, Parižani su izvukli tri boda, premda teškom mukom popraćenom nizom pehova i rijetko viđenih scenarija. Kylian Mbappe u osmoj minuti propustio je iskoristiti kazneni udarac, no vratar Lecomte prilikom obrane prerano je izišao s gol linije, da bi obranio pariškoj zvijezdi i ponovljeni udarac s bijele točke. U tom pothvatu pomogla mu je vratnica, a Mbappe je potom s pet metara promašio praktički prazan gol.

Da bi stvar bila gora, u 21. minuti napustio je teren nakon nezgodnog duela, a isto se 10 minuta kasnije dogodilo Sergiju Ramosu. Zatim je Lionelu Messiju poništen gol zbog zaleđa, u drugom poluvremenu i Archafu Hakimiju, a onda je Fabian Ruiz (55.) napokon doveo goste u vodstvo. Messi se upisao u strijelce u 72. minuti za 2:0, da bi Nordin (89.) vratio neizvjesnost, a Zaire-Emery (90+2.) postavio konačnih 3:1.

Stade Rennes s 3:0 pobijedio je Strasbourg, a Lovro Majer zbog bolesti se nije našao u sastavu. Vrijedi istaknuti da se Folarin Balogun hat-trickom u 4:2 pobjedi Reimsa nad Lorientom prometnuo u prvog strijelca lige s 14 golova, jednim više od nesretnog Mbappea. Monaco je s 3:2 svladao momčad Auxerrea, a Lyon i Brest odigrali su bez pogodaka. Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Lyon.

U ranijem terminu mreže su mirovale u susretu Lillea i Clermonta, Ajjacio je slavio 2:1 nad Angersom, a Toulouse deklasirao Troyesa s 4:1. PSG na prvom mjestu ljestvice broji 51 bod, Marseille je na 46, a Lens na 45 bodova.

Linker
24. travanj 2024 06:49