Edin Džeko zabio je za vodstvo Intera
 MARCO BERTORELLO Afp
OVO MORATE VIDJETI

VIDEO: VAR skrojio derbije u Italiji i Francuskoj; PSG-u poništio gol i dao crveni, a uništio je i Inter

Marseille i PSG su odigrali remi bez golova, dok su Inter i Juventus zabili po jedan pogodak
Piše: SN/Hina/G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. listopad 2021. 20:38

MARSEILLE - PSG 0:0

MARSEILLE (4-2-3-1): Lopez - Peres, Ćaleta-Car, Saliba, Rongier (Od 71. De La Fuente) - Kamara (Od 71. P. Gueye), Guendouzi - Under (Od 78. Gerson) , Payet, Lirola - Milik (Od 78. Dieng)

PSG (4-2-3-1): Navas - Mendes, Kimpembe, Marquinhos, Hakimi (Od 56. crveni karton)- Veratti (Od 45+5 Gueye), Pereira - Di Maria (Od 60. Kehrer), Neymar (Od 83. Wijnaldum), Messi - Mbappe

ŽUTI KARTONI: Sampaoli 17' (izvan terena), Rongier 18' / Pereira 86'

CRVENI KARTON: Achraf Hakimi 56'

___________________________________________________

U posljednjem susretu 11. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille i PSG su pred 65.000 gledatelja na stadionu Velodrome odigrali bez pogodaka.

OM je imao više boljih prilika, a od 57. minute i igrača više, nakon što je isključen Achraf Hakimi, ali nije uspio zatresti mrežu pariškog sastava. Za Marseille je cijeli susret odlično odigrao hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

U prvom poluvremenu najviše posla imao je VAR. Prvi put uključio se u 14. minuti kada je Neymar pucao, a Peres skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Međutim, pogodak Parižana je poništen jer je Neymar bio u minimalnom zaleđu. Šest minuta kasnije i domaćinu je poništen pogodak.

Lirola je ubacio s desne strane, a Milik lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Međutim, VAR je signalizirao zaleđe španjolskog veznjaka. Do kraja poluvremena Lionel Messi je imao dvije lijepe prilike, u 28. minuti njegov je udarac obranio Pau Lopez, a u 43. je Argentinac pucao pored gola.

U 54. minuti ponovo je na sceni bio VAR. OM je izveo brzu kontru, Under je krenuo prema golu, a kao posljednji igrač obrane oborio ga je Hakimi. Sudac Bastien je prvo presudio igranje rukom domaćeg igrača, međutim nakon intervencije VAR-a promijenio je odluku i isključio gostujućeg braniča. Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

S igračem više OM je u 65. minuti imao sjajnu priliku za vodsto, Payet je ubacio, no Rongier je pucao pored gola. U 77. minuti i Konrad de La Fuente se našao u sjajnoj situaciji, posve sam na drugoj stativu, no slabo je pucao.

U ranije odigranom susretu Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je pobijedio Montpellier sa 3-1 upisavši četvrtu pobjedu u posljednjih pet kola.

Monaco je poveo u 12. minuti preko Kevina Vollanda, a pet minuta kasnije Wissam Ben Yedder je zabio za 2-0. Gelson Martins je u 61. povisio na 3-0, da bi Teji Savanier smanjio iz kaznenog udarca u 81. minuti.

Pobjedu je ostvario i Rennes protiv Strasbourga sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Naif Aguerd u 82. minuti na asistenciju Lovre Majera.

Bivši veznjak zagrebačkog Dinama ušao je u igru u 78. minuti, a četiri minute kasnije je asistirao za pobjedu.

Lens je bio uvjerljiv protiv Metza i pobjedom 4-1 vratio se na drugo mjesto na ljestvici.

Dva gola je zabio Said (14, 37), a po jednog Ganago (83) i Frankowski (90), dok je za goste zabio de Preville (33).

Nica je pobijedila Lyon sa 3-2 premda su gosti do 80. minute vodili sa 2-0. "Lavovi" su poveli u 35. minuti golom Karla Toka Ekambija, a na 2-0 je povisio Houssem Aouar u 68. minuti.

Gosti su do 80. minute držali dva gola prednosti, no u posljednjih 10 minuta sve su prosuli. U 81. minuti je smanjio Youcef Atal, a četiti minute kasnije Lyon je ostao s igračem manje nakon što je isključen Tino Kadewere.

Izjednačio je Andy Delort u 89. minuti iz kaznenog udarca, a u drugoj minuti nadoknade Evann Guessand je zabio za 3-2 i veliki preokret.

Na ljestvici vodi PSG sa 28 bodova, Lens je drugi sa šest bodova manje, Nica ima 19, a Marseille i Rennes po 18 bodova.

____________________________________________________

90 - Kraj! PSG je remizriao s Marseilleom u velikom francuskom derbiju!

73 - Navijač Marseillea je sada uletio u teren i na kratko prekinuo igru i pokvario napad PSG-a.

image
Jedan je navijač uletio u teren i spriječio napad PSG-a
CHRISTOPHE SIMON Afp

56 - Hakimi (PSG) je dobio crveni karton! Sudac je najprije dosudio igranje rukom Undera, ali VAR ga je ispravio i dosudio crveni karton Hakimiju koji ga je gurnuo s leđa kao zadnji igrač u obrani. Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Svaka ekipa je zabila po gol, no oba pogotka je naknadno poništio VAR.

20 - Sada je i Marseilleu poništen gol. Jeftino je ispala obrana PSG-a, a to je iskoristio Milik koji je zabio za ono što je mislio da će biti 1:0, ali VAR mu je to poništio.

14- Zabio je sada PSG, ali je gol poništen zbog zaleđa u kojem je bio Neymar. Brazilac je poslao loptu u šesnaesterac, a Luan Peres ju je odnio u svoju mrežu, ali VAR je poništio taj gol.

4 - Prvu šansu imao je Marseille, ali Milik je glavom pucao pored gola.

1 - Počela je utakmica u Marseilleu!

____________________________________________________

INTER - JUVENTUS 1:1 (Džeko 17', Dybala 89' 11m)

INTER (3-5-2): Handanović - Bastoni, De Vrij, Škriniar - Perišić (Od 72. Dumfries), Cahlanoglu (Od 61. Galiardini), Brozović, Barella, Darmian - Martinez (Od 72. Sanchez), Džeko

JUVENTUS (4-4-2): Szczseny - Sandro, Chielini, Bonucci, Danilo - Bernardeschi (Od 18. Bentancur), McKennie (Od 83. Arthur), Locatelli (Od 83. Jorge), Cuadrado (od 65. Dybala) - Kuluševski (Od 65. Chiesa), Morata

ŽUTI KARTONI: Barella 40', Perišić 71' / Sandro 44', Chielini 90+5'

CRVENI KARTON: Simeone Inzaghi (na klupi)

_____________________________________________________

Piše: G. Čičin-Mašansker

Veliki Derby d'Italia ovaj put nije ispunio očekivanja kad je u pitanju kvaliteta prikazane igre. U većem dijelu utakmice vodila se bitka na sredini terena, Inter je rano poveo i onda bez većih problema kontrolirao utakmicu protiv suparnika kojem je nedostajalo ofenzivne moći i kreacije. Juventus se na kraju ipak izvukao zahvaljujući VAR-u, a domaćinu se možda osvetio manjak napadačkih ambicija tijekom cijelog susreta.

Iako su prvi zaprijetili gosti preko Morate, Inter je došao u prednost u ranoj fazi. Calhanoglu je u 17. minuti pogodio vratnicu, a lopta se odbila do Edina Džeke koji je lako stigao do sedmog ovosezonskog pogotka. Njegov gol pogledajte OVDJE. Momčad Simonea Inzagija prikazala je u većem dijelu izvrsnu defenzivnu igru, Stara dama je uspjela zaprijetiti tek u 71. minuti preko Dybale čiji je pokušaj iz slobodnog udarca zaustavio Handanović.

A onda u 87. minuti šok i nevjerica u domaćim redovima. VAR je pozvao suca Marianija da provjeri prekršaj Dumfriesa nad Alexom Sandrom, a on je poslije pregleda snimke pokazao na bijelu točku. Paulo Dybala sigurno je pogodio za konačnih 1:1. Cijelu situaciju i gol Dybale pogledajte OVDJE.

Bod gostima malo znači jer za vodećima zaostaju čak 10, no mogu biti sretni što su izbjegli poraz. Inter može žaliti za propuštenim, a u završnici je ostao i bez trenera Inzaghija koji je isključen zbog prigovora prilikom kaznenog udarca. Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za Inter, dok je Ivana Perišića u 73. minuti zamijenio 'tragičar' Dumfries.

Napoli je u Rimu upisao prvi remi sezone nakon osam uzastopnih pobjeda. Nije bilo golova u mini-derbiju na Olimpicu, ali kartona nije nedostajalo. Pritom su crvene dobili oba trenera, Jose Mourinho u 82. minuti nakon drugog žutog, a Luciano Spalletti u šestoj minuti nadoknade. Napolitanci su ostali prvi na ljestvici s istim brojem bodova kao Milan.

Igor Tudor proslavio je jučer veliku pobjedu, njegova Verona je s čak 4:1 pred svojim navijačima svladala Lazio. Splitski stručnjak preuzeo je momčad nakon tri kola u kojima je Verona imala tri poraza, a sad ju je podigao do 11. pozicije na ljestvici s 11 osvojenih bodova.

Upisao je Tudor tri pobjede, dva remija i tek jedan poraz. Protiv Verone je briljirao Giovanni Simeone, koji je s četiri pogotka uništio bivši klub svog oca Diega. Boško Šutalo za Veronu je igrao od 68. minute, Nikola Kalinić i Ivor Pandur ostali su u pričuvi, kao i Toma Bašić na drugoj strani.

Mario Pašalić asistirao je Malinovskom za vodeći pogodak Atalante u 56. minuti, ali je Udinese duboko u nadoknadi preko Beta stigao do izjednačenja. Pašalić je igrao za Atalantu do 74. minute, dok je Mato Jajalo ostao na klupi Udinesea.

Atalantin trener isključen je u sudačkoj nadoknadi, a kasnije je tvrdio da za to nije bilo razloga te je kritizirao suce.

"Oni nikad ne objašnjavaju svoje poteze, nikad ne odgovaraju za pogreške. I oni su također profesionalci, stoga bismo im trebali omogućiti da budu profesionalci poput nas i da dođu pred predstavnike medija, jer ja stvarno ne znam što je on mislio da je čuo ili vidio. Vrijeme je da suci prestanu biti zaštićeni", poručio je Gian Piero Gasperini.

______________________________________________________

90 - Završio je derbi u Italiji!

88 - VAR je dosudio penal za Juventus nakon dvije minute od samog događaja, a crveni karton je dobio Simeone Inzaghi na klupi. Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

75 - Na derbiju u Italiji se ne događa mnogo. Jedino vrijedno izdvajanja je da je Perišić dobio žuti karton, a onda je i zamjenjen u 72. minuti.

46 - Počeo je drugi dio.

45 - Kraj prvog dijela. Nismo vidjeli previše u Milanu. Nakon gola Edina Džeke nije bilo puno toga interesantnog. Inter zasluženo vodi na poluvremenu.

17 - GOOOL! Edin Džeko je doveo Inter u vodstvo! BiH napadač je naletio na odbijenu loptu i zakucao u mrežu za 1:0! Njegov gol pogledajte OVDJE.

7 - Morata je natrčao na jednu odbijenu loptu i opalio ju po golu, ali brani Handanović.

1 - Počeo je susret u Milanu!


Linker
21. travanj 2024 16:21