LOIC VENANCE Afp
IZNENAĐUJUĆI JUNAK

VIDEO: Vatreni nakon potpisa novog ugovora i gola: ‘Pa nisam ja taj koji odlučuje hoću li startati ili ne!‘

‘Mislim da moram biti bolji na treninzima i u utakmicama u kojima dobijem priliku‘.
Piše: JL.Objavljeno: 23. listopad 2022. 23:17

Piše: Marko Crnjak

Lovro Majer presudio je ogled 12. kola francuske Ligue 1 između Angersa i Stade Rennaisa. Hrvatski reprezentativac u igru je ušao u 69. minuti pri rezultatu 1:1 i pogotkom s bijele točke u trećoj minuti sučeve nadoknade donio nova tri boda Rennesu, koji je tako nastavio fantastičan niz pridodavši mu šestu pobjedu u nizu računamo li sva natjecanja.

Angers, iako posljednji na ljestvici, pokazao se tvrdim orahom za momčad pod vodstvom Brune Genesija. Pritisak Rennesa isplatio se krajem prvog poluvremena kada je Amine Gouiri (43) poentirao za vodstvo, no brzo su domaćini vratili utakmicu na početak preko Aminea Salame (53). Tvrda utakmica podrazumijevala je podjelu bodova sve do "mrtvih minuta", a Majerov prvi pogodak u sezoni stigao je u najboljem mogućem trenutku.

POBJEDNIČKI GOL LOVRE MAJERA POGLEDAJTE OVDJE

- Bio sam poprilično siguran u sebe jer se dobro osjećam. Pucao sam i zabio, što mi je posebno drago zbog velikog broja pristiglih navijača. Svaki put kada igramo utakmice blizu Rennesa, mnogi nas dolaze podržati i to me čini sretnim - rekao je hrvatski čovjek odluke nakon utakmice.

image

Majer donosi pobjedu Stade Rennesu

LOIC VENANCE Afp

Pobjedonosni zgoditak stigao je kao savršena proslava produženja ugovora. Majer je u subotu produžio vjernost francuskom prvoligašu do ljeta 2027. godine. Ipak, tamošnji reporteri nisu mogli zažmiriti na neuvjerljiv Majerov ulazak u sezonu. U jednom dijelu prošle sezone bio je jedan od glavnih kotačića veznog reda, a u ovoj je izgubio poziciju u udarnom sastavu te samo jednom odigrao čitavih 90 minuta. Bilo je to protiv Dinamo Kijeva u prošlom kolu Europske lige.

- Nisam ja taj koji odlučuje hoću li startati ili ne. Naravno da svaki ogled želim započeti u prvom sastavu. Mislim da moram biti bolji na treninzima i u utakmicama u kojima dobijem priliku. Dva mjeseca razgovarali smo o produženju ugovora, na kraju sam pristao produžiti ga jer sam motiviran da s Rennesom napravim velike stvari. Sretan sam ovdje, ništa se nije promijenilo - objasnio je naš veznjak, koji je potpisao na godinu dana duže nego što je originalno dogovoreno prvim ugovorom iz 2021., kada su ga Francuzi doveli iz Dinama za 12 milijuna eura.

Sretan je u Rennesu, a isto tako je klub zadovoljan s njegovim uslugama, stoga nije bilo poteškoća.

- Želimo nastaviti našu avanturu s Lovrom. Nikada nije lako stranom igraču doći u francusku ligu, a njegova je prilagodba bila jako dobra i vidimo da se ovdje dobro osjeća. Tek su mu 24 godine, ima europskog iskustva i želim mu da zaigra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu - poručio je tehnički direktor Rennesa Florian Maurice prilikom novosklopljenog dogovora, a Majer je tada poručio da vjeruje u svjetlu budućnost svoje ekipe.

Istom mišljenju ostao je dosljedan i nakon 12. kola.

- Bilo je teško protiv Angersa. Kada pobjeđujete u ovakvim utakmicama, to znači da momčad raste - zaključio je.

Majer je posljednji put izveo kazneni udarac u 1/16 finala prošlosezonskog kupa, kada ga je Nancy izbacio iz natjecanja boljim izvođenjem jedanaesteraca. Bio je jedan od tri uspješna izvođača.

Linker
20. travanj 2024 07:25