FRED TANNEAU Afp
NOVI (STARI) PRVACI

VIDEO Vatreni zabio važan gol u borbi za Europu, PSG obranio naslov, a Messi ‘pobjegao‘ Ronaldu na vrhu

Igor Tudor i Marseille poraženi su na domaćem terenu od Brestoisa, ali imaju sigurno treće mjesto
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2023. 22:23

Nakon pretposljednjeg kola francuskog prvenstva, poznat je novi (stari) prvak. PSG je remijem kod Strasbourga 1:1 obranio naslov, a jedini pogodak za Parižane postigao je Lionel Messi, kojemu je to bio 496. pogodak u konkurenciji pet najjačih europskih liga, čime je za jedan pogodak pobjegao Cristianu Ronaldu i zauzeo sami vrh.

Subota u Francuskoj donijela je i izravan okršaj za plasman u Europsku ligu. U slavlju Rennesa nad Monacom 2:0, pečat je ostavio hrvatski reprezentativac Lovro Majer koji je zabio prvi pogodak na susretu u 52. minuti.

Bivši igrač Dinama prizemnim udarcem pogodio je mrežu nakon povratne lopte, a po proslavi pogotka vidjelo se koliko mu je značio taj trenutak. Prema trenutačnom stanju, uoči posljednjeg kola, Rennes i Monaco imaju jednak broj bodova, ali Rennes ima bolju gol-razliku, ujedno i bolji međusobni omjer jer je prethodni susret u sezoni završio bez pobjednika (1:1).

POGODAK MAJERA POGLEDAJTE OVDJE.

Igor Tudor i Marseille upisali su poraz na domaćem terenu od Brestoisa 1:2, a momčad hrvatskog stratega ima sigurno treće mjesto uoči raspleta prvenstva.

REZULTATI LIGUE 1, 37. KOLO

Angers - Troyes 2:1

Clermont - Lorient 2:0

Lens - Ajaccio 3:0

Lille - Nantes 2:1

Montpellier - Nice 2:3

Lyon - Reims 3:0

Marseille - Brestois 1:2

Rennes - Monaco 2:0

Strasbourg - PSG 1:1

Toulouse - Auxerre 1:1

Linker
23. travanj 2024 20:14