PHILIPPE DESMAZES Afp
‘OVO JE MRAČNA VEČER‘

VIDEO: Zvijezda dobila bocom u glavu, gazda se ispričava, utakmica se neće nastaviti? ‘Znamo tko je napadač‘

‘Za njega je od prvog trenutka bilo jasno da treba napustiti teren‘. smatra predsjednik Marseillea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2021. 08:27

Nema mira u Francuskoj, već šesti put aktualnom prvenstvu dogodili su se neredi, a po drugi put utakmica nije završena. Već u 2. minuti nedjeljnog susreta Lyona i Marseillea jedan je gledatelj bocom u glavu pogodio gostujućeg igrača Dimitrija Payeta koji se spremao izvesti udarac iz kuta. Podsjetilo je to na utakmicu protiv Nice koja je prekinuta iz istog razloga, no tada je Payet bocu bačenu s tribina 'vratio' navijačima koji su potom ušli u teren i nastao je kaos.

Ovaj put utakmica je također prekinuta, a pitanje je hoće li uopće biti nastavljena, odnosno završena. Predsjednik Lyona Jean Michel Aulas ispričao se Payetu u više navrata, putem televizije, društvenih mreža te na konferenciji za novinare.

SNIMKU INCIDENTA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

- Lyon se ispričava Payetu i Marseilleu zbog nevjerojatnog napada i želi mu brz oporavak. Počinitelj koji nije dio navijačke skupine odmah je identificiran i predan pravdi – poručio je Aulas.

image
PHILIPPE DESMAZES Afp

Izgrednika su odmah uočili gledatelji na stadionu te ga je uhitila policija. Domaći žale što utakmica nije nastavljena unatoč tome što je sudac imao drugačije namjere.

- Imali smo jamstva da se utakmica može nastaviti, sudac je tako i odlučio. Međutim, kad je pošao to priopćiti igračima, doživio je iznimno žestoku reakciju predstavnika Marseillea. Zbog toga je ponovno želio razgovarati s policijskim šefom te je promijenio svoju odluku. Je li u tome bio u pravu? Nismo mi ti koji ćemo suditi o tome. Mi smo ovdje dobro organizirani po sigurnosnim pitanjima, napadač je odmah pritvoren, i smatramo da se utakmica bez problema mogla nastaviti – objasnio je predsjednik Lyona, uz dodatak kako je Payet bio ipak ''znatno manje ozlijeđen nego što se mislilo''.

image

Dimitri Payet

PHILIPPE DESMAZES Afp

Zanimljivo je da su čelnici Profesionalne nogometne lige (LFP) i lokalne policije u medijima tijekom nedjeljne večeri raspravljali o tome što je čija odgovornost, čime su doprinijeli velikoj zbrci koja je nastala. Naime, sudac Ruddy Buquet odluku o definitivnom prekidu donio je više od dva sata nakon što je došlo do incidenta.

Igrači Marseillea nisu željeli ponovno izaći na teren, navodno zato što ih sudac nije posjetio u svlačionici te nije vidio u kakvom se stanju nalaze. Smatraju da bi u suprotnom zaključio kako nisu u stanju nastaviti susret.

- Tijekom ove mračne večeri stalno smo govorili da poštujemo sučevu odluku. Za njega je od prvog trenutka bilo jasno da treba napustiti teren. Kad je igrač pogođen, utakmica se ne može normalno nastaviti – smatra predsjednik Marseillea Pablo Longoria.

On je posjetio svog napadnutog igrača u svlačionici.

- Držao je led na glavi kad sam stigao. Njega je ova situacija i psihološki pogodila. Moramo ponovno otkriti zadovoljstvo u nogometu i ne ponavljati ovakve večeri – dodao je čelnik Marseillea i pozvao francuski nogomet da riješi krizu koju ove sezone ima na tribinama.

Aulas je pak kazao kako nije vidio razlog za prekid jer je stadion bio 'hipersiguran'.

- U Nici i Lensu ulazilo se na teren, ovdje je riječ bila o nekontroliranom pojedincu koji je odmah uočen. Ne možemo generalizirati takve postupke – smatra predsjednik Lyona.

Linker
06. siječanj 2022 11:22