Randal Kolo Muani i Achraf Hakimi

 MATTHIEU MIRVILLE/AFP/PROFIMEDIA Matthieu Mirville/afp/profimedia
SVE SE VIDI NA SNIMCI

VIDEO Zvijezde PSG-a u središtu skandala, prijeti im duga suspenzija. Oglasio se državni vrh: ‘Užasnuti smo‘

Disciplinski sudac će 5. listopada donijeti odluku, a posljedice bi mogao snositi i klub
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2023. 11:57

Vuku se repovi nakon prošlotjednog derbija francuske nogometne lige u kojem je Paris SG na svom Parku prinčeva pobijedio Marseille (4:0). Stvar je, da budemo precizniji, došla i do samog državnog vrha, pa je morala reagirati i francuska ministrica sporta Amélie Oudéa-Castéra.

Što se dogodilo? Utakmica je već bila završena, a pariške tribine slavile su pobjedu svojih miljenika, kada su na scenu stupila nova pojačanja, ali u negativnom kontekstu.

Randal Kolo Muani i Ousmane Dembele poveli su pjesmu koju su kasnije zapjevali zajedno s navijačima, a ista je itekako pogrdna prema njihovim suparnicima. U slobodnom prijevodu, jedan stih pjesme glasi: "Marseille, j***** si majku...". Nisu njih dvojica bili sami, u skladnom im se ritmu pridružio i dvojac Layvin Kurzawa - Achraf Hakimi.

Na Twitteru (X) osvanuo je i sporni video, u kojem se vidi kako megafon u ruci drži peti igrač PSG-a, Warren Zaire-Emery, a ranije navedeni četverac pjeva spornu pjesmu zbog koje se sada mora pojaviti pred disciplinskim sucem Francuskog nogometnog saveza. Na društvenim mrežama osvanula i poruka ministrice:

"Kada sam to vidjela, užasnulo me. Nevjerojatno mi je da je to dio navijačkog folklora. Ako tome ne stanemo na kraj, naviknut ćemo sve da je to normalno. Prenosit ćemo to s generacije na generaciju i svi će reći da u tome nema ništa sporno. Moramo se probuditi i raditi zajedno na tome da to spriječimo", napisala je Amélie Oudéa-Castéra.

A što upleteni igrači mogu očekivati od disciplinskog suca? Za 5. listopada zakazano je donošenje odluke o kaznama, igračima prijeti do četiri utakmice suspenzije, a klubu financijska kazna i pražnjenje tribina.

Linker
01. svibanj 2024 23:08