Neymar i Mbappe samo u jednom tjednu zarade koliko svi ostali zajedno u godinu dana
 AFP
KAKVA MATEMATIKA

Žele dovesti Messija i dati 150 milijuna trojici igrača, a od države su dobili pomoć za isplatu plaća!?

Za plaću portira nemaju, a Neymaru uredno stiže na račun 40 milijuna eura godišnje u ratama
Piše: SNObjavljeno: 15. siječanj 2021. 13:39

Koliko mediji intenzivno pišu o potencijalnom dolasku Messija u PSG, čini se kao gotova stvar, a neki su analitičari izračunali da će jedan od najbogatijih svjetskih klubova samo na plaće trojice zvijezda istresti čak 150 milijuna eura po sezoni. No to ih nije spriječilo da potraže pomoć od države za isplatu plaća radnika koji rade za par tisuća eura. I uspjeli su, dobili su pomoć...

Prvak Francuske ima oko 700 zaposlenika. Na platnoj su listi portiri, odvjetnici, računovođe, zaposlenici u marketingu, on-line prodaji ulaznica i brojni drugi, a njihove "izdašne" plaće sjest će na teret države. Odnosi se to za 400 radnika, koliko je uspio klub isposlovati.

image
AFP

Kao što smo već pisali, svi francuski klubovi ostali su uskraćeni za golemi novac, jer je dosadašnji vlasnik TV prava izašao iz ugovora s ligom, s sve zbog globalne pandemije. Tvrtka Mediapro uplatila je samo 100 milijuna eura (prvu ratu), dok obveze iz listopada i prosinca nisu ispoštovane (ukupno 325 milijuna eura).

PSG je još u ožujku podijelio otkaze određenom broju ljudi, a tamošnji mediji pišu da je klub u očajnoj situaciji obzirom da nema kontinuiranog priljeva prihoda.

Kako se Messi uklapa u ovu priču, teško je reći, no Arapima je dovoljna jedna bajoslovna uplata i sve se to okrene preko noći...

Linker
19. travanj 2024 02:47