Christophe Galtier

 FRANCK FIFE Afp
ŠOU NA PRESICI

Žestoka reakcija trenera PSG-a na šokantne glasine: ‘Neću odgovoriti na to pitanje! Mbappe? Razgovarali smo...‘

‘Što god vam kažem iskrivljujete moje riječi i radite po svom. Kao da ne vjerujete onomu što vam govorim‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 14. listopad 2022. 16:39

Fokus francuske nogometne javnosti usmjeren je prema nedjeljnom ogledu na Parku prinčeva, gdje se sastaju vodeći PSG i Tudorov Olympique Marseille (trećeplasirani klub Ligue 1 zaostaje tri boda za Parižanima). Tenzije su se osjećale i na press-konferenciji trenera PSG-a Christophea Galtiera, održanoj 72 sata prije utakmice. No, nisu bile povezane s utakmicom najvećih rivala...

- Vi mediji, uopće se ne bavite nogometom. Što god vam kažem iskrivljujete moje riječi i radite po svom. Kao da ne vjerujete onomu što vam govorim – kazao je Galtier u uvodu i misao dovršio riječima:

- Nisam ovdje da bih komentirao glasine!

A „glasine“ koje kruže medijskim prostorom teško optužuju čelnike PSG-a. Prema saznanjima internetskih novina Mediapart, francuski je nogometni prvak angažirao agenciju za stvaranje lažnih Twitter računa kako bi kritizirao najveću zvijezdu Kyliana Mbappea zbog njegove objave da želi napustiti PSG!? Situacija se nije posve konsolidirala niti nakon Mbappeovog istupa na televiziji kada je kazao da – želi ostati u Parizu. S „inkriminiranog profila“ (Panama Squad) kritizirala se čak i odluka da Mbappe bude proglašen najboljim igračem francuskog prvenstva, uz komentar kako je „vrijeme da najbolji strijelac PSG-a u igri preuzme više odgovornosti“.

image

Christophe Galtier

FRANCK FIFE Afp

- Dakako da sam razgovorao s Kylianom. Ali ne o temama koje vas okupiraju. Pričali smo o utakmici Lige prvaka protiv Benfice (1-1), u kojoj je Kylian bio najbolji igrač, kao i o nedjeljnom srazu protiv Marseillea. Podsjetit ću vas PSG je još neporažen ove sezone u svim natjecanjima. Marseille je također impresivno krenuo u sezonu. Ali, vas to očigledno ne zanima. Ne držim vam pridike, samo sugeriram kako bismo raspravu mogli preusmjeriti na nogomet. Žao mi je, ali neću odgovoriti na vaše pitanje o nekakvim glasinama, koje me niti ne zanimaju. Mogu samo konstatirati kako je u svlačionici ozračje puno bolje nego što se to može iščitati u vašim tekstovima – kazao je Galtier nazočnim novinarima na press-konferenciji.

Linker
25. travanj 2024 03:48