VALERY HACHE Afp
VRUĆA NOGOMETNA TEMA

Žestoke optužbe nakon sramote koja je obišla svijet: Je li ‘teško ozlijeđeni igrač‘ lažirao ozljedu?

Oglasio se predsjednik Nice, ali brzo mu je stigao i odgovor s druge strane
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2021. 16:29

Sramotne scene s utakmice 3. kola francuske Ligue 1 između Nice i Marseillea još su uvijek vruća nogometna tema.

Podsjetimo, prošlog su vikenda igrači Marseillea bili su meta provokacija navijača Nice, a prvi koji je izgubio živce i odlučio odgovoriti bio je Dmitri Payet.

Poznati veznjak u jednom je trenutku pogođen bocom koja je doletjela s tribina, zatim pao na travnjak pa se ustao i bacio istu natrag na navijače domaće Nice.

Uslijedio je potom potpuni kaos, razjarena masa pokušavala je uletjeti na teren. Neki su u tome i uspjeli, umiješali su se igrači, klupa,... A rezultat svega bile su nemile scene koje su obišle svijet.

Nedugo nakon incidenta, igrači Marseillea odlučili preko fotografija pokazati ozljede nastale u okršaju s navijačima.

Payet se tako 'pohvalio' izgrebanim leđima, a Matteo Guendouzi i Luan Peres ozljedama po vratu.

Danas se pak na temu tog poteza Marseilleovih igrača oglasio predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere koji između redaka optužuje Guendouzija da je lažirao ozljede.

"Osim fotografije koje je posvuda (navijača kako napada Payeta), nije bilo nasilja nad igračima Marseillea. Usput bih rekao, da Guendouzi, a to prikazuju i fotografije, nema tragova na vratu u trenucima dok se nalazi na terenu", rekao je Rivere koji je dodao i da je jedan od trenera Marseillea bez ikakvog povoda udario navijača.

S druge strane, glasnogovornik Marseillea Jacques Cardoze tvrdi da je doktor pregledao i utvrdio postojanje Guendouzijevih ozljeda.

"Postoje posjekotine, pregledao ih je nezavisni doktor u Marseilleu. Postojat će i medicinski dokazi", odgovorio je Cardoze na optužbe.

Linker
20. travanj 2024 00:58