ALAIN JOCARD Afp
TVRDI MUNDO

Zinedine Zidane započeo pregovore za preuzimanje velikana, ali postavio je ultimatum: On mora otići!

Francuski mediji tvrde kako je bivši trener Real Madrida blizu novog posla
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. travanj 2023. 19:40

Christopheu Galtieru dani na klupi PSG-a su odbrojani, čeka se samo kraj sezone prije nego što i službeno napusti Park Prinčeva kao samo jedan u nizu koji momčad nakrcanu zvijezdama nije uspio odvesti do uspjeha u Ligi prvaka. Ono što će, međutim, do tada biti predmet spekulacija je - tko će ga naslijediti? Prema tvrdnjama francuskih medija najveći su izgledi kako će Zinedine Zidane biti taj.

Navodno su pregovori već počeli, a prema pisanju španjolskog Munda Deportiva Zidane je pred čelnike PSG-a postavio jedan zahtjev, gotovo ultimatum: Neymar mora otići! Bude li po Zidaneovom, na Parku Prinčeva bi ovoga ljeta mogli okrenuti novu stranicu s obzirom da momčad izvjesno napušta i Lionel Messi.

Zidane je dugo vremena slovio kao nasljednik bivšeg suigrača Didiera Deschampsa u reprezentaciji, no nakon što je aktualni izbornik produžio ugovor odlučio se okrenuti drugim opcijama. Spominjao se i njegov spektakularan povratak na mjesto uspjeha, u madridski Real kojeg je u čak tri navrata odveo na tron Europe, ali sve izvjesnije je kako će Carlo Ancelotti odbiti ponudu iz Brazila i nastaviti svoj rad na Santiago Bernabeu.

- Sretan sam što me Brazil želi. Ali morate poštovati ugovore, a moja situacija je jednostavna: ostat ću koliko god mi Madrid dopusti - prekinuo je Ancelotti spekulacije o odlasku.

Linker
24. travanj 2024 12:36