FRANCK FIFE Afp
PREOKRET PARIŽANA

Zvjezdani trojac proslavio prvu pobjedu u drugom zajedničkom nastupu, Messi još čeka gol u novom dresu

Argentinac je prvi put igrao u početnoj postavi pred svojim novim navijačima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. rujan 2021. 22:53

Zvjezdani trojac PSG-a - Messi, Neymar i Mbappé - proslavio je prvu pobjedu u svom drugom zajedničkom nastupu. Parižani su pred svojim navijačima slavili (2:1) u derbiju s Lyonom. Bila je to pobjeda izborena u pravoj drami, nakon velikog preokreta, jer gosti su vodili, a Icardi je gol odluke zabio u 93. minuti.

Messi je po prvi put u dresu PSG-a igrao od prve minute pred svojim navijačima. U prvom poluvremenu Argentinac je bio najbolji igrač na terenu. Motiviran i rastrčan Messi je promašio odličnu šansu koju mu je nakon krasne akcije namjestio Neymar. Nekoliko minuta kasnije namjestio je loptu na slobodnjak s nekih 25 metara te pogodio spoj stative i prečke. PSG je u tih prvih 45 minuta bio aktivniji, ali gosti su bili konkretniji, iako nisu imali pravu šansu.

Messi i PSG nisu dobro otvorili nastavak utakmice, što su gosti iskoristili te zabili iz brze kontre. Strijelac je bio Lucas Paqueta u 54. minuti. PSG je izjednačio u 66. minuti iz 11-erca kojeg je izborio pa onda i realizirao Neymar. Bio je to dosta sumnjiv penal, ali VAR soba ipak nije pozvala suca da pogleda snimku.

Messi je u 76. minuti napustio teren, vidjelo se u nastavku utakmice da je jako pao, te da očito još nije ni izbliza spreman za svih 90 minuta. Mbappé je igrao skromno, Neymar puno aktivnije, ali daleko od njegovih najboljih izdanja. Međutim, u toj 93. minuti Mbappé je napokon upalio motore, sjurio se s lijevog krila, ubacio na drugu vratnicu, a tamo je Icardi bio neometan te je glavom zabio za 2:1.

PSG je nakon šest kola ima maksimalnih 18 bodova. Marseille ima pet manje, ali i utakmicu manje. Lyon je deveti s osam bodova.

Linker
21. travanj 2024 02:16