AFP
LOVREN BRANI MODRE

Le Progres: 'Dinamo je limitiran, Sammir se osjećao kao propovjednik u pustinji'

Znao sam da je Dinamo opasan, ali sam vjerovao da ćemo dokazati da smo bolji. I jesmo, kaže Lovren
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2011. 14:45

Lionski dnevnik Le Progres u kratkom je komentaru utakmice na Gerlandu Dinamovu momčad procijenio limitiranom. Po Francuzima u Jurčićevoj momčadi odskače jedino Brazilac Sammir...

"S konačnim sučevim zviždukom Sammir je vjerojatno imao čudan osjećaj propovjednika u pustinji", stoji u uvodu.

"Nismo poznavali Brazilca. No, brzo smo shvatili da se radi o dobrom igraču. Njegovo baratanje loptom stvorilo je Lyonu priličan broj problema u veznom redu."

"No, Dinamov je problem što nema igrača koji bi mogli pratiti Sammira. Fatos Beqiraj, strijelac dvaju pogodaka prošlog vikenda, bio je nezamijećen. Također, posljednji red Dinamove obrane potvrdio je vlastitu krhkost."

"S nula bodova i nula golova nakon dviju odigranih utakmica u Ligi prvaka, Dinamo će jako teško situaciju u skupini D preokrenuti u vlastitu korist", zaključak je Le Progresova komentatora.

Za dnevnik Le Progres hrvatski je obrambeni nogometaš Lyona Dejan Lovren dao kratki intervju nakon domaće pobjede (2-0) svoje momčadi nad Dinamom u drugom kolu D-skupine Lige prvaka...

- Prije utakmice bio sam nervozan. Ipak me čekao dvoboj protiv moje bivše momčadi. Nikad nije lako pripremiti se za takvu utakmicu. Pogotovo stoga što je na tribinama sjedila kompletna moja obitelj. Znao sam da je Dinamo opasan, ali sam vjerovao da ćemo dokazati da smo bolji. I jesmo – rekao je 22-godišnji stoper nastavivši:

- Dinamo je dobra momčad i zato sam sretan što smo dobili ovu utakmicu. Pred nama je velik posao. Skupina u kojoj se nalazimo izuzetno je teška. Dobro je da se sada u miru možemo pripremati za dvoboj protiv Reala.

- Nisam niti u jednom trenutku pomislio da nećemo uspjeti. Pogotovo nakon što je Gomis zabio izvanserijski pogodak, u Messijevu stilu. Iznimno mi je drago zbog njega jer vidim koliko naporno radi na sebi. Znam i koliko je intenzivno nesretan nakon svakog svog promašaja.

U nedjelju Lovrena i suigrače očekuje veliki derbi devetog kola na gostovanju kod PSG-a, s kojim Lyon dijeli prvo mjesto na ljestvici.

- Dobro je da s velikim samopouzdanjem idemo u Pariz. Također je dobro što odlazimo bez primljenog gola u ovoj utakmici. Ne vjerujem da će derbi odlučivati golovi, već prije svega ravnoteža u obrambenoj igri.

Linker
24. rujan 2024 06:29