REUTERS/Andreas Gebert
SADA JE SLUŽBENO

LEGENDA BAYERNA I NIZOZEMSKE OTIŠLA U ZASLUŽENU MIROVINU Robben objasnio 'najtežu odluku koju je morao donijeti u svojoj karijeri'

Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 22:28

Veliki nizozemski nogometaš i bivši reprezentativac, 35-godišnji Arjen Robben, u petak je objavio da završava svoju profesionalnu igračku karijeru u kojoj je posljednjih deset godina proveo u dresu muenchenskog Bayerna s kojim je bio osvajač Lige prvaka 2013. godine i osam naslova prvaka Njemačke.

"Bez sumnje, ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri. U ovom trenutku sam zdrav i dobro se osjećam, a kao zaljubljenik u mnoge sportove želim takav biti i u budućnosti. Zato prekidam karijeru, ali to je dobra odluka", napisao je sjajni nizozemski napadač u priopćenju.

Robben je seniorsku karijeru započeo 2000. u Groningenu iz kojeg je nakon dvije sezone prešao u PSV, s kojim je osvojio naslov prvaka Nizozemske (2003.). Nakon dvije sezone u Eindhovenu, prešao je u londonski Chelsea, gdje je ostao do 2007. godine i osvojio dva naslova prvaka Engleske.

MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 15:  Niko Kovac, head coach of Bayern Muenchen looks on whilst his players Joshua Kimmich and Arejn Robben run with the ball during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Bayer 04 Leverkusen at Allianz Arena on September 15, 2018 in Munich, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Potom je preselio u Real Madrid, gdje je sudjelovao u osvajanju naslova prvaka Španjolske 2008., da bi od 2009. navukao Bayernov dres s brojem 10 koji je zadržao sljedećih deset godina. S 'Bavarcima' je sedam puta bio prvak Njemačke, četiri puta osvojio njemački Kup, a 2013. trijumfirao i u Ligi prvaka postigavši pobjednički pogodak za 2-1 u 89. minuti finala protiv Borussije Dortmund, odigranom na Wembleyju.

Sa 99 postignutih pogodaka u Bundesligi najefikansiji je Nizozemac svih vremena u tom natjecanju.

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 96 utakmica, a najveći uspjeh doživio je 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, gdje je Nizozemska u finalu poražena od Španjolske.

Linker
07. svibanj 2024 10:16