CROPIX
KOMENTAR ZORANA VULIĆA

LEGENDA HAJDUKA NEUTJEŠNA NAKON PORAZA U FINALU KUPA 'Sudac je okrenuo susret, ali Hajduk je izgubio pehar od lošeg Dinama i to je velika šteta...'

Piše: Zoran VulićObjavljeno: 24. svibanj 2018. 17:14

Šteta, po meni je Hajduk zaslužio osvojiti Kup i smatram da je sudac u prvom poluvremenu okrenuo utakmicu. Hajduk je bio bolji i u prvom i u drugom poluvremenu, pogotovo pri kraju utakmice i imali su puno bolje prigode. Gol je primio nakon greške i to su uz onaj Gavranovićev šut glavom pokraj vratnice bili jedini ozbiljni Dinamovi pokušaji, odnosno jedine šanse za koje se može reći da su Modri napravili.

Sudac je eventualno mogao suditi i penal na Gyurcsu u drugom dijelu, ali prije nije nego je bio jedanaesterac. Jednostavno šteta što se tiče Hajduka jer je izgubio pehar od lošeg Dinama. U samom početku Dinamo je bio nešto bliži vratima, u prvih 20 minuta, ali to je bilo sve jalovo, imali su tek 2-3 prekida koji su izgledali opasno i stvorili nekakav prilike.

Iz igre jednostavno nisu imali šanse, sve su napravili nakon kornera ili slobodnih udaraca. Za mene su ključni detalji utakmice suđenje zaleđa Saidu i nedosuđeni penal na Gyurcsu jer bi nakon toga pričali o sasvim drugačijoj utakmici. Međutim, Kup je Dinamov i to ne možemo promijeniti.

Što se tiče same utakmice nije tu bilo neke prevelike ljepote igre ni s jedne ni s druge strane. Kada se igra za pehar, onda nema ljepote, takve su to utakmice u kojima je ulog velik. Nije bilo nekih posebnih akcija, a ni teren mislim nije bio u dobrom stanju, premda se naoko činio zelen i travnat, pa nije bilo velike kombinatorike.

Jedna greška nas je koštala pehara, i to je velika šteta jer je Hajduk ovakvoga Dinama trebao pobijediti. Kopić je na kraju zaigrao na sve ili ništa i bio blizu poravnanja, jer isto ti je izgubiš li 2:0 ili 3:0, išao je na izjednačenje i nakon toga imao dvije prigode Futacsa i još ranije Caktaša te Almeide glavom. Kažem da je Hajduk bio opasniji i zaista velika šteta. Kad se pogleda kako je Hajduk došao do finala Kupa i kako je Dinamo, to su dvije različite stvari, jer su Bijeli četiri utakmice igrali na gostovanju prije finala, a to nije lako. Izbacili su Osijek, Lokomotivu i imali teži put te ne bi bilo nezasluženo da su ga osvojili.

Linker
05. svibanj 2024 09:38