REUTERS/Heino Kalis
DAN ZA ZABORAV

LEGENDA HAJDUKA UPOZORILA NA 'KRONIČAN NEDOSTATAK' KOD VATRENIH 'Vidjelo se da neka nova rješenja nisu ni blizu momčadi koja je igrala u Rusiji'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. rujan 2018. 17:18

Najkraće rečeno, to nije bio naš dan. Zanijekali smo i staru izreku da se po jutru dan poznaje. Visokim smo presingom dobro ušli u utakmici, igrali s puno samopouzdanja, stvorili dvije više nego zrele prilike. A kad su nam Španjolci uzvratili visokim presingom počele su se otvarati šupljine u našoj igri – počeo je svoj komentar Ivan Gudelj, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nevjerojatno je kako smo „nestali" poslije prvog gola. Nije lako utvrditi sve razloge pada, no uvjeren sam da je pretjerana potrošnja u prvih dvadeset minuta bila, blago rečeno, kobna. Golove smo, uostalom, primali iz niza naših grešaka. Najviše je curilo po bokovima. Problem je dodatno potenciran ranim Vrsaljkom izlaskom. Vidjelo se da Rog nema naviku igre na desnom boku.

U nastavku nam je posve pala i motivacija, a Španjolci nisu praštali u svojoj viziji brzog i tečnog nogometa. Uostalom, domaćin ima i veću širinu izbora igrača. Vidjelo se da neka nova rješenja nisu ni blizu momčadi koja je igrala u Rusiji. Najviše nam je falio blok. Nismo stajali dovoljno blizu suparniku, kojemu je malo ponuđenog prostora zapravo - puno.

Utakmica je otkrila i naš kronični nedostatak bržih igrača, što Španjolcima nije ni blizu problem. Posebice je falio Rebić, koji svojom tjelesnom spremom i brzinom donosi potpuno drugu dimenziju. Poraz, međutim, ne smijemo shvatiti do kraja tragično. Ne smijemo ponoviti našu staru grešku da iz euforije za tren uplovimo u beznađe i očaj. Ne sumnjam da će biti puno bolje, kad budemo kompletni – zaključio je Ivan Gudelj.

Linker
28. travanj 2024 04:59