Damir Krajac / CROPIX
PIŠU ŠPANJOLCI

LEGENDARNI ARGENTINAC ŽELI 'UKRASTI' OLMA VELIKANIMA I USKORO ŠALJE SLUŽBENU PONUDU ZA ŠPANJOLCA Svi u lovu na veznjaka, ali to će ih skupo koštati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2019. 14:33

Iako nije s Dinamom uspio drugu sezonu zaredom izboriti europsko proljeće, Španjolac Dani Olmo iza sebe ima još jednu godinu za pamćenje što bi mu moglo donijeti veliki transfer i to već na zimu.

Već prije nekoliko dana mediji u španjolskoj raspisali su se o velikom interesu Atletico Madrida za usluge mladog Španjolca, a izgleda kako je taj transfer sve bliže. Osim Atletica interes za Olma pokazali su Tottenham i Wolverhampton, ali Španjolci tvrde kako su Madriđani prvi u redu.

Diego Simeone navodno želi osigurati usluge mladog Španjolca prije nego li se u utrku uključe i velikani poput Real Madrida i Barcelone. Olmo je označem kao idealan igrač jer može igrati u veznom redu na obje strane, a nije mu strana niti uloga 'lažne devetke'.

Zagreb, 181219. 
Stadion Maksimir. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, 
GNK Dinamo - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek/Cropix

Sa samo 21 godinom na leđima Olmo je već ostvario zavidne rezultate, a u jednom je trenutku bio proglašen za najboljeg nogometaša u regiji, a samim time i cijena mu je skočila u nebo.

U samo godinu dana, prema Transfermarktu, od 6.5 milijuna eura, cifra se popela do 30 milijuna. Španjolci tvrde kako bi se Olmo volio vratiti u Španjolsku, ali pravi problem u čitavoj priči bi mogla predstavljati odšteta, jer na Maksimiru traže oko 40 milijuna eura iako to nakon svega što je Dani pokazao i ne zvuči toliko nerealno. Obzirom da je Dinamo ispao iz Europe cijena bi mogla biti nešto manja, ali kako kažu Španjolci, ništa manje od 35 milijuna eura.

Linker
06. listopad 2024 04:57