ca
Ronaldo Luís Nazário de Lima 
 VANDERLEI ALMEIDA/AFP
Bez dlake na jeziku

Legendarni Ronaldo kritizirao odluku koja je izazvala velike podjele: ‘Takvo razmišljanje je pogreška‘

Brazil je do sada zabilježio najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 osim SAD-a...
Piše: HinaObjavljeno: 18. lipanj 2020. 20:38

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo (43) smatra kako se povratak brazilskog nogometa nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa događa prerano.

"Protiv sam povratka brazilskog nogometa s obzirom na situaciju u kojoj se zemlja trenutno nalazi", rekao je na Ronaldo.

"Brazil slijedi primjere drugih zemalja u Europi, ali ne uzima pandemiju u obzir," dodao je legendarni napadač.

Lokalna liga u državi Rio de Janeiro, poznata kao Carioca prvenstvo, postala je prva državna liga u Brazilu koja se ponovno pokrenula u četvrtak. Međutim, najbolji klubovi Fluminense i Botafogo napali su odluku o povratku kao preuranjenu, a Ronaldo se složio.

"Brazil je na vrhuncu epidemije i pogreška je razmišljanje o povratku nogometa," kazao je "Il fenomeno".

Španjolska, gdje Ronaldo posjeduje Real Valladolid, ponovno je pokrenula državno prvenstvo prošli tjedan, ali je bivši napadač Barcelone i Real Madrida istaknuo kako je to učinjeno tek nakon izravnavanja krivulje.

"Prvenstvo se ovdje pokrenulo tek kad smo imali potpunu sigurnost u gradovima i zajednicama i kada je broj zaraženih pao", rekao je.

Brazil je do sada zabilježio najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 od bilo koje druge nacije, osim Sjedinjenih Država, više od 46.000 preminulih uz skoro milijun zaraženih.

Linker
23. studeni 2020 02:24