REUTERS/Andrew Yates
TRANSFERI NA KLUPAMA

LEGENDE U NOVIM TRENERSKIM ULOGAMA Ronald Koeman od utorka i službeno nizozemski izbornik, Seedorf sjeda na klupu španjolskog prvoligaša

Piše: HinaObjavljeno: 05. veljača 2018. 22:06

Prema navodima nekoliko nizozemskih medija, među kojima je i nacionalna novinska agencija ANP, Ronald Koeman će u utorak biti imenovan izbornikom nizozemske nogometne reprezentacije.

Koeman bi na klupi "oranja" trebao naslijediti Dicka Advocaata koji je odstupio nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kako se navodi, Koeman će potpisati ugovor na dvije godine s mogućnosti produženja na još dvije.

Bivši nizozemski reprezentativni branič Koeman trenerskim se poslom počeo baviti 2000. godine u Vitesseu iz Arnhema, a zatim je radio i u Ajaxu, Benfici, PSV-u iz Eindhovena, Valenciji, Feyenoordu, Southamptonu i Evertonu gdje je dobio otkaz u listopadu prošle godine.

Seedorf novi trener Deportiva

Španjolski nogometni prvoligaš Deportivo iz La Corune za novoga je trenera imenovao bivšeg nizozemskog reprezentativca Clarencea Seedorfa (41).

CARDIFF, WALES - JUNE 03: Clarence Seedorf waves to fans inside the stadium prior to the UEFA Champions League Final between Juventus and Real Madrid at National Stadium of Wales on June 3, 2017 in Cardiff, Wales.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Getty Images

Nakon teškog 0-5 poraza na gostovanju kod Athletica u Bilbao u 22. kolu 18-plasirani Deportivo otkazao je suradnju dosadašnjem treneru Cristobalu Parralu i okrenuo se trenerski neiskusnom Seedorfu.

Kao igrač Seedorf je odigrao gotovo 900 utakmica za Ajax, Sampdoriju, Inter, Real Madrid, Milan i Botafogo, pet je puta osvojio Ligu prvaka, no kao trener je dosada vodio tek 36 utakmica, i to 22 Milan tijekom 2014. godine te 14 kineski sastav Shenzhen.

Seedorf će biti treći ovosezonski trener Deportiva, klub je u sezonu krenuo s Pepeom Melom koji je dobio otkaz u listopadu, no niti s drugim trenerom Parralom galicijskom klubu nije krenulo nabolje.

Do kraja prvenstva odigrat će se još 16 kola, a Deportivo za 17. Levanteom, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, zaostaje tri boda.

Linker
11. svibanj 2024 11:12